Bestuursvergadering 6 juni 2023

 

Agenda van de openbare vergadering van het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 6 juni 2023 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

 

U kunt bij de vergadering aanwezig zijn op de publieke tribune of deze rechtstreeks via internet volgen: www.zuiderzeeland.nl/livestream

 

Op de agenda staan o.a. de volgende punten:

- Jaarstukken 2022 (besluitvormend)

De jaarstukken zijn de verantwoording over het afgelopen jaar en bestaan uit het jaarverslag (beleidsmatige verantwoording) en de jaarrekening (financiële verantwoording). Het algemeen bestuur stelt de jaarstukken vast en besluit wat er met het jaarresultaat gebeurt. Het bestuur kijkt daarbij ook terug op het afgelopen jaar en geeft mogelijk leerpunten mee voor de komende periode.

- Bestuursprogramma 2023-2027 (besluitvormend)

In het bestuursprogramma staat op hoofdlijnen wat voor het waterschap belangrijk is. En welke onderwerpen het nieuwe bestuur de komende vier jaar wil aanpakken. Het programma bouwt voort op de ingezette weg van het vorige bestuur. Belangrijke vraagstukken krijgen extra aandacht. Zoals meer rekening houden met water en bodem bij gebiedsontwikkelingen (‘Water en bodem sturend’), de beschikbaarheid van water nu en in de toekomst en inwoners meer betrekken bij het waterschapswerk.

- Verkiezing heemraden

De heemraden worden gekozen en vervolgens benoemd. De fracties die de heemraden leveren zijn BBB/Ongebouwd, Water Wonen en Natuur, en de fractiecombinatie AV50 (AWP, VVD en 50PLUS). De nieuwe heemraden vormen samen met de dijkgraaf het nieuwe dagelijkse bestuur (college).

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn te bekijken op www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken.

 

Naar boven