Ontwerp Beleidsregel voor de lozing van PFAS-houdend grondwater

Het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta heeft op 16 mei 2023 het ontwerp van de Beleidsregel voor de lozing van PFAS-houdend grondwater vastgesteld.

 

Ontwerp

In de ontwerp beleidsnota is beschreven in welke gevallen en onder welke voorwaarden grondwater met PFAS geloosd kan worden.

 

Inzage

De ontwerp beleidsregel lozing van PFAS-houdend grondwater ligt vanaf 30 mei 2023 tot en met 11 juli 2023 (6 weken) ter inzage. U kunt deze digitaal raadplegen via de bijlage bij deze publicatie, die u ook via onze website https://www.wshd.nl/bekendmakingen kunt terugvinden.

 

U kunt deze ook komen inzien in het waterschapshuis aan de Handelsweg 100 te Ridderkerk, op werkdagen van 08.00 tot 17:30 uur. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer (0900) 2005005 (lokaal tarief).

 

Indienen zienswijze

Belanghebbenden en ingezetenen kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen over de ontwerp beleidsregel naar voren brengen. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. U kunt uw zienswijzen schriftelijk sturen naar: College van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta t.a.v. afdeling Juridische en Facilitaire Zaken o.v.v. “zienswijze ontwerp Beleidsnota PFAS”, Postbus 4103, 2980 GC RIDDERKERK.

 

Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met het waterschapsloket via telefoonnummer (0900) 2005005 (lokaal tarief). U ontvangt een schriftelijke bevestiging van uw ingediende zienswijze. De ingediende zienswijzen worden beoordeeld en gekeken wordt of deze aanleiding geven om het ontwerp aan te passen. Vervolgens wordt de ontwerp Beleidsnota lozing van PFAS-houdend grondwater definitief vastgesteld en apart bekendgemaakt.

 

 

Ridderkerk, 30 mei 2023

 

dijkgraaf en heemraden

Namens deze:

 

V. Bergsma, wnd secretaris-directeur

Naar boven