Voornemen tot verkoop middels grondruil te Lauwersoog

 

Objectinformatie in te brengen grond waterschap

Locatie: gelegen nabij de zeedijk en haven te Lauwersoog

Perceel kadastraal bekend: Gemeente Ulrum, sectie I, nummer 368

Perceelgrootte: circa 2.000 m² (0.20.00ha)

Een beeld van de objectinformatie vindt u via https://kadastralekaart.nl

 

Voornemen tot aangaan verkoopovereenkomst

Het waterschap Noorderzijlvest heeft het voornemen een ruilovereenkomst te sluiten met Staatsbosbeheer. Het betreft de ruil van een perceel grond van het waterschap tegen twee percelen grond in eigendom bij Staatsbosbeheer. Waterschap Noorderzijlvest en Staatsbosbeheer willen de percelen ruilen om een tweede toegangsweg van en naar de haven van Lauwersoog te realiseren e.e.a in het kader van het project verhoging en versterking van de zeedijk te Lauwersoog.

 

Geen andere gegadigden

Er is sprake van de ruil van een perceel waterschapsgrond dat ingesloten is door eigendom van Staatsbosbeheer en wordt gebruikt als natuur. Gelet op de ligging en het beoogd gebruik als natuur is het waterschap van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde, te weten Staatsbosbeheer, in aanmerking komt voor het aangaan van de ruilovereenkomst (verkoop) van het perceel.

 

Reactie binnen twintig kalenderdagen na publicatie

Waterschap Noorderzijlvest wil open en transparant handelen. Door deze voorgenomen onderhandse verkoop (middels grondruil) te publiceren geven we derden de kans om mee te dingen. Indien u zich niet kunt verenigen met ons voornemen, moet u ons dit laten weten binnen een termijn van twintig kalenderdagen na de publicatiedatum. U stuurt een gemotiveerd bericht naar info@noorderzijlvest.nl. Vermeld in uw e-mail de Objectinformatie.

 

Als u niet binnen twintig kalenderdagen na publicatiedatum reageert, vervalt het recht om op te komen tegen deze verkoop. Ook vervalt het recht op het vorderen van schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook. Want na de termijn van twintig kalenderdagen is het onredelijk voor ons en de kopers als iemand alsnog tegen het plan om te verkopen of de koopovereenkomst zou opkomen.

 

Met deze publicatie geven we uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778). Dat we dit voornemen tot verkoop bekend maken, betekent niet dat we al tot verkoop besloten hebben. Ook betekent het niet dat we met de beoogde kopers al volledige overeenstemming hebben bereikt of dat zeker is dat we die zullen bereiken.

 

 

Namens het dagelijks bestuur van

het waterschap Noorderzijlvest:

 

Roeland van der Schaaf, dijkgraaf

Bas Tammes, secretaris-directeur

Naar boven