Ontwerp-wijzigingsbesluit en ontwerp-leggerwijziging Kudelstaartseweg

 

Het dagelijks bestuur van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht maakt bekend dat het heeft vastgesteld: het ontwerp-wijzigingsbesluit en bijbehorende ontwerp-leggerwijziging Kudelstaartseweg.

 

Traject: Kudelstaartseweg 232-238

Dijkvak: A157-002

Polders: Zuiderlegmeerpolder

Gemeente: Aalsmeer

Lengte traject: 90 meter

 

Wijziging dijkverbeteringsplan

Voor dijkverbetering Kudelstaartseweg was een dijkverbeteringsplan vastgesteld en gepubliceerd op 2 augustus 2021 (wsb-2021-8739).

 

Een dijkverbeteringsplan is een projectplan als bedoeld in artikel 5.4 van de Waterwet. Afdeling 2 van de Crisis- en herstelwet is hierop van toepassing. In het dijkverbeteringsplan is opgenomen welke werkzaamheden het waterschap wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat de dijk blijft voldoen aan de gestelde eisen. Tevens wordt in het dijkverbeteringsplan toegelicht op welke wijze de werkzaamheden worden uitgevoerd. Daarnaast is beschreven welke voorzieningen worden getroffen om nadelige gevolgen ongedaan te maken of te beperken.

 

Met betrekking tot de specifieke locatie Kudelstaartseweg 232-238 is het dijkverbeteringsplan Kudelstaartseweg nu gedeeltelijk ingetrokken. Hiertoe is een ontwerp-wijzigingsbesluit genomen.

 

Ontwerp-leggerwijziging

Het dijkverbeteringsplan heeft aanleiding gegeven om de legger te wijzigen. In een legger wordt door het waterschap vastgelegd aan welke eisen (vorm en ligging) een dijk moet voldoen en wie er onderhoudsplichtig zijn. De legger bepaalt daarmee voor een belangrijk deel welke regels uit de Keur ter plaatse gelden.

 

Het eerdere dijkverbeteringsplan gaf aanleiding om de legger te wijzigen. Daarom is tegelijk met de vaststelling van dat plan het besluit genomen om de legger aan te passen. Dat besluit is gedeeltelijk ingetrokken, namelijk alleen ter hoogte van huisnummers 232-238. Tegelijk met het ontwerp-wijzigingsbesluit is nu een ontwerp-leggerwijziging vastgesteld.

 

Inzien van stukken

Het ontwerp-wijzigingsbesluit en de ontwerp-leggerwijziging met de bijbehorende stukken kunt u raadplegen van vrijdag 26 mei 2023 t/m donderdag 6 juli 2023 via de website

www.officielebekendmakingen.nl (zoek op ‘ontwerp-wijzigingsbesluit Kudelstaartseweg) en via een link op www.agv.nl/kudelstaartseweg.

Tevens zijn de stukken tijdens die periode van zes weken in te zien op het kantoor van het waterschap op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur (Korte Ouderkerkerdijk 7, Amsterdam).

 

Zienswijzen

Tijdens de periode dat het ontwerp-wijzigingsbesluit en de ontwerp-leggerwijziging ter inzage liggen, kunnen belanghebbenden daarover schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken. U kunt ook online een zienswijze indienen via www.agv.nl/inspraak.

 

Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan:

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

t.a.v. dagelijks bestuur

o.v.v. team Waterkeringen

Postbus 94370

1090 GJ Amsterdam

 

Wij verzoeken u als onderwerp ‘Inspraak ontwerp-wijzigingsbesluit en/of ontwerp-leggerwijziging

Kudelstaartseweg’ te vermelden.

 

Contact

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze en/of meer informatie over het ontwerp-wijzigingsbesluit en de ontwerp-leggerwijziging kunt u telefonisch contact opnemen met projectteam

Kudelstaartseweg via telefoonnummer 0900 – 9394 (uw gebruikelijke belkosten).

 

U kunt ook een e-mail sturen naar kudelstaartseweg@waternet.nl. LET OP: stuur geen zienswijze naar dit e-mailadres. U kunt online een zienswijze indienen via www.agv.nl/inspraak.

 

Amsterdam, 25 mei 2023

Naar boven