Publicatie voornemen tot verkoop (perceel Asten M 15)

Met deze publicatie geeft het Waterschap Aa en Maas uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Op basis van recente jurisprudentie dient het waterschap bij verkoop van vastgoed een selectieprocedure te doorlopen om op die wijze serieuze gegadigden mee te laten dingen en zo gelijke kansen te creëren. Een selectieprocedure kan echter achterwege blijven indien bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van het vastgoedobject. Op basis van onderstaande argumentatie is het waterschap van oordeel dat bij deze verkoop dit de enige serieuze gegadigde is.

Objectinformatie

Locatie: nabij de Oostappensedijk

Perceel: Asten M 15 (hierna: “het perceel”).

Oppervlak: 0.16.50 ha

Bestemming/inrichting: voormalige waterloop

Voornemen tot aangaan van een verkoopovereenkomst.

Waterschap Aa en Maas is voornemens om een verkoopovereenkomst, voor het in de aanhef vermelde perceel, te sluiten met de eigenaar van de aangrenzende percelen.

Het genoemde perceel bestaande uit een voormalige waterloop, ligt ingeklemd tussen de percelen van deze eigenaar (beoogd koper).

 

Het Waterschap Aa en Maas meent dat deze eigenaar, gezien voornoemde omstandigheden en de ligging van het perceel, de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de (beoogde) verkoop van dit perceel. Gelet op vorenstaande overwegingen zijn wij van oordeel dat het verkopen kan plaatsvinden zonder bredere selectieprocedure. Volstaan wordt met deze voorafgaande bekendmaking.

Termijn reactie

Waterschap Aa en Maas zal vanaf 20 dagen na de datum van deze publicatie overgaan tot het verkopen van de betreffende grond, tenzij voordien door een belanghebbende een kort geding tegen dit voornemen aanhangig is gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Brabant. Er liggen verder geen stukken ter inzage.

 

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Meijer van het waterschap, telnr. 088-1788000.

 

‘s-Hertogenbosch, 22 mei 2023

Naar boven