Bekendmaking verkort projectplan 504284 Reusel‑De Mierden, Hooge‑Mierde, Haarweg; plaatsen schotbalkstuwen

 

Het dagelijks bestuur maakt het volgende bekend.

 

Besluit

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft op 25 mei 2023 het besluit betreffende projectplan "504284 Reusel‑De Mierden, Hooge‑Mierde, Haarweg; plaatsen schotbalkstuwen" vastgesteld.

Besluit projectplan 

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel in Boxtel, gelet op:

‑ Het bepaalde in de Waterwet en de Algemene wet bestuursrecht;

‑ het bepaalde in de Crisis‑ en herstelwet;

‑ het bepaalde in de Inspraakverordening Waterschap Dommel en

‑ het bepaalde in de bestuurlijke en ambtelijke bevoegdhedenregeling Waterschap De Dommel.

 

besluit:

vast te stellen het projectplan ‘504284 Reusel‑De Mierden, Hooge‑Mierde, Haarweg; plaatsen schotbalkstuwen’,

zijnde een plan tot aanleg of wijziging van de volgende waterstaatswerken:

Waterschap De Dommel heeft als beheerder van het oppervlaktewater de taak om de functie van watergangen en daarin aanwezige kunstwerken in stand te houden. Dit doen we door de (bestaande) watergangen en kunstwerken zo effectief en efficiënt mogelijk te beheren, onderhouden en in te richten, zodat deze (gaan) voldoen aan de gestelde doelen. We proberen op zo veel mogelijk plekken water vast te houden zonder schade door wateroverlast te veroorzaken. In 2022 was het voor het vijfde jaar op rij droog. Om die reden lanceerde De Dommel #elkedruppeltelt, waar samen met gebiedspartners werd gezocht naar manieren om het water vast te houden. Omdat het grondwater nog steeds onvoldoende is aangevuld en ook de kwel onvoldoende is hersteld, wil Waterschap De Dommel de komende jaren het nemen van waterconserverende maatregelen continueren. Voor de voorgestelde maatregel in dit projectplan is het doel om zoveel mogelijk water vast te houden zonder schade door overlast te veroorzaken. De locaties die in dit microprojectplan wordt omschreven bieden daar mogelijkheden voor. Daarom willen we graag op de volgende locaties schotbalkstuwen plaatsen en verhogen. Over het plaatsen van de maatregel en de locatie is overleg geweest met de belanghebbenden in het invloedsgebied. Op basis van gebiedskennis en een risicokaart (zie hieronder) is de verwachting dat er bovenstrooms van de maatregel geen problemen zullen optreden. Mochten er wensen zijn om het waterpeil aan te passen, bijvoorbeeld kort na een hevige regenbui, dan ligt het beheer hiervan voor B & C watergangen bij de grondeigenaren zelf.

In gemeente Reusel‑De Mierden ter hoogte van Haarweg ligt een C‑watergang. In deze watergang kan water vastgehouden worden door middel van schotbalkstuwen.

één en ander overeenkomstig de bij dit projectplan behorende bijlagen.

Aldus vastgesteld op 25 mei 2023,

het dagelijks bestuur,

namens deze,

 

Directielid

M. Borst

 

Projectplan met bijlagen ter inzage

Dit projectplan en de stukken die op dit plan betrekking hebben, liggen gedurende 6 weken ter inzage vanaf de dag na deze bekendmaking.

Het verkort projectplan en bijlagen zijn digitaal te raadplegen via de website:

 

https :// www . dommel . nl / bekendmakingen

 

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit gedurende 6 weken gerekend vanaf de dag na de bekendmaking bezwaar indienen bij het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel t.a.v. secretariaat bezwaren, Postbus 10.001, 5280 DA Boxtel.

Het bezwaarschrift moet voorzien zijn van:

‑ naam en adres van de indiener;

‑ de dagtekening;

‑ omschrijving van het besluit waartegen bezwaar is ingediend en zo mogelijk een

afschrift van het besluit;

‑ gronden van het bezwaar.

Verder dient het bezwaarschrift door de indiener te zijn ondertekend.

Op grond van artikel 6:16 van de Algemene wet bestuursrecht schorst het bezwaar de werking van dit projectplan niet. Belanghebbenden die van oordeel zijn dat dit plan geheel of gedeeltelijk moet worden geschorst, dienen hiertoe een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening te richten aan de voorzieningenrechter van de sector

Bestuursrecht van de rechtbank Oost‑Brabant. Voor het treffen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via de site van Het digitale loket Rechtspraak. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met Wessel Kremer, telefoonnummer (0411) 618 618.

 

 

 

Naar boven