Projectplan Waterwet ‘EDDGI, droogtestuwen’

Op 1 mei 2023 heeft het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Rijn en IJssel besloten een projectplan als bedoeld in artikel 5.4 van de Waterwet vast te stellen voor de aanleg van 225 droogtestuwen binnen het programma EDDGI (Elke Druppel De Grond In).

De aanleg van deze droogtestuwen heeft als doel om in perioden van droogte het water langer vast te houden en daarmee het (grond-)water beter te benutten.

Het projectplan is als “externe bijlage” te downloaden aan de linkerzijde van deze pagina en is ook te raadplegen op de website van het waterschap: www.wrij.nl/thema/actueel/bekendmakingen.

Bezwaar

Belanghebbenden die het niet eens zijn met de beslissing van het waterschap kunnen een bezwaarschrift indienen. U heeft hiervoor zes weken de tijd. Deze termijn begint te lopen op de dag na bekendmaking van het besluit. Komt het bezwaarschrift te laat bij het waterschap binnen, dan kan het bezwaarschrift niet-ontvankelijk worden verklaard. Dat betekent dat uw bezwaarschrift niet inhoudelijk wordt behandeld.

Aan wie richt u het bezwaarschrift?

Uw bezwaarschrift richt u aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rijn en IJssel, Postbus 148, 7000 AC Doetinchem.

Wat staat er in uw bezwaarschrift?

Het bezwaarschrift bevat tenminste de volgende punten: uw naam en adres, de dagtekening van het bezwaarschrift, het besluit waartegen u bezwaar maakt en het registratienummer van dat besluit, de reden(en) waarom u bezwaar maakt en uw handtekening. Het indienen van een bezwaarschrift schorst het genomen besluit niet. Indien onverwijlde spoed dat vereist, is het daarom mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, Postbus 9030 6800 EM Arnhem. Voor het treffen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voorwaarde voor het vragen van een voorlopige voorziening is wel dat u een bezwaarschrift heeft ingediend.

Op het projectplan Waterwet is hoofdstuk 1, afdeling 2 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Alle beroepsgronden dienen in het beroepschrift te worden opgenomen. Na afloop van de beroepstermijn kunnen de beroepsgronden niet meer worden aangevuld. Het indienen van een “pro forma” beroepschrift is dus niet mogelijk.

Meer informatie Voor meer informatie over het projectplan Waterwet kunt u terecht bij Ronald Stapelbroek, technisch manager watersysteem projecten, en bereikbaar via r.stapelbroek@wrij.nl.

De contactpersoon kan uw vragen en het plan met u doornemen. 

 

Naar boven