Bekendmaking Keur, leggers, beleidsregels en algemene regels

Het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Rijn en IJssel heeft in haar vergadering van

25 april 2023 de geactualiseerde leggers, beleidsregels en algemene regels vastgesteld. Het algemeen bestuur van waterschap Rijn en IJssel heeft in haar vergadering van 9 mei 2023 de geactualiseerde Keur vastgesteld. Vanwege de onderlinge samenhang van deze besluiten worden deze nu tegelijkertijd gepubliceerd.

Wat verandert er

In 2021 heeft het waterschap haar regels en de locaties waar de regels gelden – de zoneringen – gewijzigd. Deze wijzigingen zouden ingaan op het moment dat de Omgevingswet in werking zou treden. De landelijke overheid stelde de Omgevingswet echter steeds uit. Om die reden heeft het waterschap nu besloten om de wijzigingen los van de Omgevingswet in werking te laten treden.

De besluiten

De Keur, algemene regels en beleidsregels staan in de bijlagen links op deze pagina. De nieuwe zoneringen kunt u inzien via de volgende link Voorstel legger 2023 (arcgis.com).

De doorlopen zienswijze-procedure

De besluiten hebben zes weken ter inzage gelegen. Er zijn drie zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen zijn door het waterschap beoordeeld en van een reactie voorzien in de reactienota. Deze vindt u ook links op deze pagina. De indieners van de zienswijzen hebben een kopie van de reactienota ontvangen. Geen van de zienswijzen heeft geleid tot een inhoudelijke wijziging.

Inwerkingreding

De besluiten treden in werking op de dag na publicatie in het Waterschapsblad.

Beroep

Tegen het vaststellen van de nieuwe regels is geen beroep mogelijk. Wel is beroep mogelijk tegen het vaststellen van de nieuwe zoneringen in de leggers. U kunt uw beroep binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het onderhavige besluit sturen naar de Rechtbank Gelderland, locatie Arnhem, Postbus 9030, 6800 EM te Arnhem.

Vragen

Bij vragen kunt u contact opnemen met mevrouw van Rijn-Bogaart van de unit Juridische Zaken via het algemene telefoonnummer 0314 369 369.

 

Naar boven