Bekendmaking ter inzage legging ontwerpprojectplan ‘Vismigratie Geleenbeekdal’ met bijbehorend ontwerpbesluit tot wijziging van de legger.

 

Van 11 mei 2023 tot en met 21 juni 2023 ligt het ontwerpprojectplan ‘Vismigratie Geleenbeekdal’ tijdens kantooruren ter inzage in het waterschapsgebouw aan de Maria Theresialaan 99 te Roermond. Uitvoering van het projectplan leidt tot een dienovereenkomstige wijziging van de Legger Waterschap Limburg 2019. Het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger ligt eveneens tijdens voornoemde termijn ter inzage. Voor het inzien van de stukken dient vooraf een afspraak te worden gemaakt via het algemene informatienummer.

Toelichting

Het plangebied is gelegen in de gemeente Sittard-Geleen. Om vismigratie in het stroomgebied van de Geleenbeek te bevorderen is het voornemen om een vispassage aan te leggen die de Geleenbeek en de Vloedgraaf met elkaar verbindt. De vispassage wordt aangelegd ter hoogte van de Millenerweg in Sittard-Geleen.

Maatregelen

De in het projectplan omschreven werken omvatten:

1. Aanleg vispassage;

2. Aanpassen waterverdeling tussen Geleenbeek en Vloedgraaf.

Zienswijzen

Belanghebbenden en ingezetenen kunnen gedurende bovenvermelde termijn schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpprojectplan en het ontwerpbesluit tot wijziging van de legger. Een schriftelijke zienswijze dient u te richten aan het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, Postbus 2207, 6040 CC Roermond. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u een afspraak te maken met de omgevingsmanager Paul Geurts via telefoonnummer +31 6 46184539. Na afloop van de inspraakfase zullen de ontwerpbesluiten, samen met eventueel ontvangen zienswijzen, ter besluitvorming aan het bestuur worden voorgelegd.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager Paul Geurts via telefoonnummer: +31 6 46184539 of via het e-mailadres: p.geurts@waterschaplimburg.nl. De ontwerpbesluiten zijn ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

ir. E.J.M. Keulers MMO, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven