Ontwerpbegroting 2024 gemeenschappelijk openbaar lichaam GBLT

Het dagelijks bestuur maakt bekend dat de ontwerpbegroting 2024 van het gemeenschappelijk openbaar lichaam GBLT ter inzage ligt.

Wat is het gemeenschappelijk openbaar lichaam GBLT ?

GBLT is het gezamenlijk belastingkantoor dat de waterschapsbelastingen en gemeentelijke belastingen heft en int voor vijf waterschappen, waaronder waterschap Vechtstromen, en zes gemeenten.

GBLT is een zogenaamde gemeenschappelijke regeling. Een gemeenschappelijke regeling is een besluit op grond van de Wet gemeenschappelijke regelingen waarmee de waterschappen en gemeenten formeel samenwerken en het gemeenschappelijk openbaar lichaam GBLT hebben opgericht.

Wat is een begroting?

In de begroting staat wat GBLT volgend jaar (2024) gaat doen, hoeveel dat kost en welke gevolgen dat heeft voor de deelnemers aan de gemeenschappelijke regeling. Ook zijn de verwachte ontwikkelingen voor de jaren erna weergegeven.

Documenten bekijken (ter inzage)

De ontwerpbegroting 2024 van GBLT kunt u bekijken op de website van Vechtstromen via de volgende link: https://www.vechtstromen.nl/terinzage.

Ook kunt u de ontwerpbegroting 2024 van GBLT tijdens kantooruren bekijken in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.

U kunt deze documenten bekijken met ingang van 8 mei tot en met 22 mei 2023.

Vervolg

De ontwerpbegroting 2024 van GBLT wordt behandeld in de vergadering van het algemeen bestuur van Vechtstromen op 12 juli 2023. Het algemeen bestuur van waterschap Vechtstromen kan reageren op de ontwerpbegroting 2024 van GBLT. Dit heet het indienen van een zienswijze.

De begroting 2024 van GBLT wordt door het algemeen bestuur van GBLT vastgesteld.

U kunt niet bij de rechtbank (bestuursrechter) reageren (beroep instellen) tegen het vaststellen van de begroting 2024 van GBLT.

Informatie

Voor meer informatie over de ontwerpbegroting 2024 van GBLT kunt u contact opnemen via het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Naar boven