Bekendmaking partiële herziening ‘Algemene regels waterschap Brabantse Delta’ en ‘Beleidsregels voor waterkering, waterkwantiteit en grondwater waterschap Brabantse Delta’

 

Het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta maakt het volgende bekend.

 

Besluit

Het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft op 25 april 2023 een besluit genomen tot vaststelling van de volgende ontwerpbesluiten:

 

Vijfde partiële herziening ‘Algemene regels waterschap Brabantse Delta’ met inbegrip van de ontwerp keurkaart beschermde gebieden herziening 2023;

Zesde partiële herziening ‘Beleidsregels voor waterkering, waterkwantiteit en grondwater waterschap Brabantse Delta’.

 

 

De ontwerpbesluiten houden het volgende in:

De regels voor grondwater zijn gewijzigd met de invoering van een meldplicht voor bestaande kleine onttrekkingen en een vergunningplicht voor nieuwe kleine onttrekkingen.

 

Het inpassen van het herziene beleid voor beweiding met vee op waterkeringen conform de eerder door het dagelijks bestuur vastgestelde beleidslijn.

 

Het vereenvoudigen van aanplant van bomen langs watergangen, daar waar er een beschaduwingsopgave ligt op grond van de Kaderrichtlijn Water (KRW).

 

Het invoeren van een vangnet regel voor grotere onttrekkingen uit oppervlaktewater.

 

Het doorvoeren van diverse kleine inhoudelijke en tekstuele verbeteringen c.q. verduidelijkingen in de algemene regels en beleidsregels.

 

Ten slotte zijn de beschermde gebieden bijgewerkt volgens de meest actuele begrenzingen van het Natuur Netwerk Brabant zoals vastgesteld door de provincie Noord-Brabant.

 

Inzage ontwerpbesluiten met bijlagen

De ontwerpbesluiten met bijlagen liggen vanaf dinsdag 2 mei 2023 tot en met maandag 12 juni 2023 gedurende 6 weken (digitaal) ter inzage.

De ontwerpbesluiten met bijlagen zijn als bijlage op de linkerzijde van dit Waterschapsblad opgenomen.

De ontwerp keurkaart beschermde gebieden herziening 2023 is te raadplegen via: Ontwerp Keurkaart Waterschap Brabantse Delta

 

Zienswijzen

Belanghebbenden en ingezetenen kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen indienen tegen deze ontwerpbesluiten. Hoe dit werkt is te lezen op onze website: Indienen zienswijze.

 

Wat gebeurt er met uw zienswijze

U ontvangt een schriftelijke bevestiging van uw ingediende zienswijze. Het dagelijks bestuur stelt een inspraaknota vast met alle ingediende zienswijzen en de reactie van het dagelijks bestuur hierop. In deze nota van zienswijzen worden géén persoonsgegevens vermeld. Degene die een zienswijze heeft ingediend krijgt een afschrift van de inspraaknota toegezonden. Uiteindelijk stelt het dagelijks bestuur de ontwerpbesluiten definitief vast. Dat besluit wordt apart bekend gemaakt.

 

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met het waterschap via 076 564 1000.

Naar boven