Intrekken watervergunning voor het lozen van afvalwater, afkomstig van de mestvergistingsinstallatie gelegen aan De Mars 14 te Coevorden, op de waterloop Coevorderkanaal (OWANW022). (nu waterloop WL0036766)

Zaakdossier Z-2342854

Waterschap Vechtstromen heeft een watervergunning verleend. Het waterschap geeft hiermee toestemming voor intrekken watervergunning voor het lozen van afvalwater, afkomstig van de mestvergistingsinstallatie gelegen aan De Mars 14 te Coevorden, op de waterloop Coevorderkanaal (OWANW022). (nu waterloop WL0036766).

De watervergunning is op 25 april 2023 verzonden aan de aanvrager (bekendgemaakt).

Waarom publiceert het waterschap dit bericht?

Een watervergunning wordt bij het waterschap aangevraagd om toestemming te krijgen om iets te lozen op het water, te bouwen, verbouwen, slopen, kappen of aan te leggen. Met dit bericht laat het waterschap u weten dat er misschien iets verandert in uw omgeving. U kunt nu reageren als u het hier niet mee eens bent.

Documenten bekijken (ter inzage)

De watervergunning en de bijhorende documenten kunt u bekijken op de website van Vechtstromen via de volgende link: https://www.vechtstromen.nl/terinzage.

Ook kunt u de watervergunning en de bijhorende documenten tijdens kantooruren bekijken in het waterschapskantoor, Kooikersweg 1 te Almelo.

U kunt deze documenten bekijken met ingang van 25 april 2023 tot en met 6 juni 2023.

Bent u het niet eens met de verleende watervergunning?

Bent u het niet eens met de verleende watervergunning? U kunt de rechtbank Overijssel (bestuursrechter) tot 5 juni 2023 laten weten dat u het niet eens bent met de watervergunning. Dit heet beroep in stellen. U kunt beroep instellen als de watervergunning uw belangen raakt of tegen uw belangen ingaat. U bent dan een belanghebbende.

Beroep instellen

Als u de rechtbank wil laten weten dat u het niet eens bent met de watervergunning, dan moet u dat schriftelijk doen bij de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. U moet daarbij de volgende gegevens vermelden:

 

  • 1.

    uw naam en adres;

  • 2.

    de datum (dagtekening);

  • 3.

    de naam van het projectplan (het besluit);

  • 4.

    waarom u het niet eens bent met de watervergunning (de gronden van uw beroep).

U kunt ook digitaal uw reactie indienen bij de rechtbank via https://mijn.rechtspraak.nl/keuze. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Voor meer informatie kunt u de website van de rechtbank bezoeken: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel. U kunt ook met de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer 088 361 55 55.

Voor het indienen van uw beroep moet u een bedrag aan de rechtbank betalen (griffierecht).

Voorlopige voorziening

Als u bij de rechtbank beroep instelt stopt dit niet de uitvoering van de watervergunning. Met een voorlopige voorziening vraagt u een voorlopige beslissing van de rechtbank als u de uitspraak van de rechtbank in de lopende procedure niet kunt afwachten vanwege een spoedeisend belang.

U kunt de voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. U moet daarbij de volgende gegevens vermelden:

  • 1.

    uw naam en adres;

  • 2.

    de datum (dagtekening);

  • 3.

    wat het spoedeisend belang is;

  • 4.

    wat de voorlopige voorziening volgens u moet inhouden.

Een voorlopige voorziening kunt u alleen vragen als u al beroep heeft ingesteld tegen de watervergunning.

Voor het vragen van een voorlopige voorziening moet u ook een bedrag aan de rechtbank betalen (griffierecht).

Informatie

Voor meer informatie over de watervergunning kunt u ook bellen met het algemene telefoonnummer (088) 2203333.

Naar boven