Bekendmaking van voornemen tot het verlenen van een zakelijk recht van opstal van een bestaand transformormatorstation aan Enexis Netbeheer N.V., gelegen op het perceel kadastraal bekend gemeente Steenwijk, sectie G, nummer 1003.

Op 26 november 2021 heeft de Hoge Raad het ‘Didam’-arrest gewezen. In dit arrest is bevestigd dat overheden bij onder andere grondtransacties transparant moeten contracteren en dat iedere potentiële gegadigde de kans geboden moet worden om in aanmerking te kunnen komen om een overeenkomst met het waterschap te sluiten.

 

Daarom is het Waterschap Drents Overijsselse Delta van mening dat vanwege de hieronder genoemde feiten en omstandigheden de huidige eigenaar van het bestaande transformatorstation de enige gegadigde is om het recht van opstal aan te verlenen.

- Enexis is als netbeheerder exclusief verantwoordelijk voor de toelevering van elektriciteit in de regio Steenwijk;

- De voorzieningen van het transformatorstation zijn van algemeen nut, daarom wordt het te vervangen transformatorstation (opnieuw) op openbare gronden geplaatst; en

- Voor het vangen van het transformatorstation is aan Enexis een vergunning afgegeven.

 

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot het verlenen van het recht van opstal, dan dient u uiterlijk op 12 mei 2023 een kort geding te starten bij de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle. Het Waterschap zal na verloop en na de datum van publicatie van dit voornemen de beoogde overeenkomst sluiten. Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding binnen voornoemde termijn, vervalt het recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen overeenkomst en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Met het oog op de voortgang en het verkrijgen van duidelijkheid voor de betrokkenen, hanteren wij voornoemde termijn. Deze termijn is een vervaltermijn.

 

Indien u een kort geding start, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn mede te delen, bij voorkeur door het per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding aan onderstaand contactpersoon. Voor vragen kunt u ook bij onderstaand contactpersoon terecht.

 

K. Schreur, medewerker grondzaken

E-mail: grondzaken@wdodelta.nl

Naar boven