Ontwerp-legger Oppervlaktewateren en Kunstwerken 2022

Bekendmaking Ontwerp-legger Oppervlaktewaterlichamen en kunstwerken

Het college van Dijkgraaf en Heemraden van waterschap Hollandse Delta heeft besloten om de ontwerp-legger oppervlaktewaterlichamen en kunstwerken versie 2022 ter inzage te leggen. Deze legger wordt vaak ook de legger ‘watersystemen’ genoemd.

Onderhoudsplicht en afmetingen

In de legger zijn waterstaatswerken zoals watergangen en kunstwerken (duikers, stuwen, gemalen, etc.) opgenomen die belangrijk zijn voor de werking van het watersysteem. Beschreven is de locatie van de watergangen en de kunstwerken, aan welke normatieve afmetingen deze moeten voldoen en hoe het onderhoud is geregeld.

Inzien van de ontwerp-legger

In de periode vanaf 1 mei 2023 gedurende 6 weken kunt u de ontwerp legger bestaande uit kaart en toelichting inzien via de website van het waterschap:https://wshd.maps.arcgis.com/apps/instant/sidebar/index.html?appid=5a2458c532a744fe8a2daa256680bdce U kunt ook een afspraak maken om de legger op het hoofdkantoor in te zien. Het is mogelijk om deze afspraak te maken via het klantcontactcentrum (KCC), op werkdagen tussen 8.00-17.00 uur te bereiken op telefoonnummer (0900) 2005 005.

Het indienen van een zienswijze

Belanghebbenden en ingezetenen kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen over de ontwerp-legger indienen. Dit kan schriftelijk of mondeling. De schriftelijke zienswijze kan het liefst per e-mail via legger@wshd.nl worden ingediend of per brief gericht aan het College van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta, Postbus 4103, 2980 GC Ridderkerk.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

U ontvangt een schriftelijke bevestiging van uw ingediende zienswijze. Na afloop van de inzagetermijn worden de ingediende zienswijzen beoordeeld en wordt bezien of deze aanleiding geven om het ontwerp aan te passen. Daarbij wordt een nota van beantwoording opgesteld met een gemotiveerde reactie op de ingediende zienswijzen. Indien u bezwaar heeft tegen vermelding van uw persoonsgegevens (naam, adres en woonplaats) in deze nota van beantwoording, dan kunt u dat vermelden. Uw zienswijze wordt dan geanonimiseerd. Vervolgens wordt de legger Oppervlaktelichamen en kunstwerken definitief vastgesteld en apart bekendgemaakt. U ontvangt hiervan apart bericht met de gemotiveerde reactie op uw zienswijze.

Verzoek updaten contactgegevens

Het waterschap is voornemens om elk jaar of om het jaar de legger watersysteem te updaten. We houden er rekening mee dat we momenteel mogelijk gebruik maken van verouderde contactgegevens. We vragen u vriendelijk om via legger@wshd.nl met het waterschap contact op te nemen en ons in te lichten over de juiste gegevens. We zijn op zoek naar het liefst algemene emailadressen, geen specifieke personen, waarmee we uw organisatie of ingelanden die u vertegenwoordigt, kunnen inlichten over de nieuwe ontwerp-legger watersysteem. Bij voorbaat dank.

 

Ridderkerk, 28 april 2023

waterschap Hollandse Delta

Namens deze:

V. Bergsma, wnd secretaris-directeur

Naar boven