Beleidsregel Nadeelcompensatieregeling voor verlegging kabels en leidingen, inclusief uitvoeringsprotocol

[Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rijn en IJssel heeft tijdens haar vergadering van 14 februari 2023 besloten de Beleidsregel Nadeelcompensatieregeling voor verlegging kabels en leidingen, inclusief uitvoeringsprotocol vast te stellen.

De beleidsregel Nadeelcompensatieregeling voor verlegging kabels en leidingen geeft aan welk beleid het waterschap hanteert voor nadeelcompensatie bij de verlegging van kabels en leidingen als nadeelcompensatieregeling voor alle projecten van Waterschap Rijn en IJssel waarbij, ten gevolge van die projecten, door netbeheerders aanpassingen aan hun infrastructuur uitgevoerd moeten worden.

Op dit moment is er voor dergelijke gevallen alleen een procedureverordening nadeelcompensatie geldend en deze geeft geen inhoudelijke criteria voor de beoordeling van een schadeaanspraak bij verlegging van kabels en leidingen. Met deze beleidsregel wordt in die lacune voorzien voor zover kabels en leidingen verlegd dienen te worden ten gevolge van door het waterschap genomen maatregelen.

 

Naar boven