Ontwerp-projectplan Waterwet ‘Beekherstel Heksenlaak’

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rijn en IJssel heeft het voornemen een projectplan als bedoeld in artikel 5.4 van de Waterwet vast te stellen voor het project

‘Beekherstel Heksenlaak’ en het project uit te voeren in overeenstemming met dit plan.

Waterschap Rijn en IJssel werkt samen met onder meer de Provincie Gelderland en eigenaren in het gebied om verdroging te bestrijden. De maatregelen zijn erop gericht om het grondwater in het voorjaar langer vast te houden en het ontwikkelen- en versterken van de natuur.

De uit te voeren watermaatregelen betreffen onder meer:

  • a.

    Het herstel van de hydrologische omstandigheden, waarbij de vochtige alluviale beekbegeleidende bossen een kans krijgen voor een goede ontwikkeling.

  • b.

    Herontwikkeling van meer natuurlijke vochtige hooilanden en dotterbloemgraslanden met moerasoevers (grote zeggemoeras) in de lage delen.

  • c.

    Het via waterlopen, met daarin schoon en ecologisch gezond water, verbinden van natuurgebieden.

  • d.

    Een klimaat robuust grondgebruik en watersysteem tegen verdroging, waarbij zoveel mogelijk het grondwaterpeil omhoog gebracht wordt zonder dat er negatieve effecten voor bewoners en landbouw ontstaat.

Het ontwerp-projectplan Waterwet ‘Beekherstel Heksenlaak’ en de bijlagen zijn te raadplegen op de websites:

- http://www.wrij.nl/thema/actueel/bekendmakingen;

- https://zoek.officielebekendmakingen.nl/uitgebreidzoeken

De stukken zijn ook als “externe bijlage” te downloaden aan de linkerzijde van deze pagina in dit Waterschapsblad.

Gedurende zes weken vanaf de publicatiedatum heeft eenieder de mogelijkheid om schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar te maken ten aanzien van het ontwerp-projectplan Waterwet. Schriftelijke zienswijzen kunnen tot en met 29 mei 2023 worden gericht aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rijn en IJssel, Postbus 148, 7000 AC Doetinchem. Mondelinge zienswijzen kunnen tot en met 29 mei 2023 kenbaar worden gemaakt via telefoonnummer 0314-369369. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw K. Zuidema van de unit V&H.

Na deze periode zal definitief besloten worden op het projectplan. Het besluit en eventuele zienswijzennota worden in het Waterschapsblad gepubliceerd. Degenen die een zienswijze hebben ingediend, worden rechtstreeks geïnformeerd.

Na de definitieve vaststelling van het projectplan Waterwet is beroep bij de rechtbank in beginsel alleen mogelijk voor belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend op het genoemde ontwerpprojectplan.

Voor meer informatie over het plan kunt u contact opnemen met projectleider Ellen Rijsdijk via E.Rijsdijk@wrij.nl of 0314-369369.

 

 

 

 

 

Naar boven