Stimuleringsregeling Ruimtelijke adaptatie Hollandse Delta 2023

 

De Stimuleringsregeling Ruimtelijke adaptatie Hollandse Delta 2023 ligt ter inzage

Het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta heeft op 21 maart 2023 het ontwerp van de Stimuleringsregeling 2023 vastgesteld.

Ontwerp

De Stimuleringsregeling houdt onder meer het volgende in:

Op grond van de Stimuleringsregeling 2023 kunnen particulieren en rechtspersonen die niet op winst gericht zijn, zoals scholen en stichtingen, een subsidie aanvragen voor klimaatadaptieve maatregelen met een watercomponent zoals:

• het aanleggen van waterdoorlatende terreinverharding, zodat regenwater gemakkelijker en beter verspreid in de bodem sijpelt;

• het ontharden van tuinen (meer groen en minder tegels);

• de aanleg van waterbergende of groene daken, waardoor het water niet meteen het riool instroomt en er veel minder kans is op overbelasting van het afvoersysteem;

• het afkoppelen van daken en terreinen van de riolering en het aansluiten op specifiek daarvoor aangelegde wateropvangvoorzieningen, van waaruit het water langzaam wegsijpelt (bijvoorbeeld infiltratievoorzieningen);

• het plaatsen van regentonnen.

Inzage

De ontwerp beleidsregel ligt vanaf 5 april 2023 tot en met 17 mei 2023 (6 weken) ter inzage. U kunt deze digitaal raadplegen via de bijlagen bij deze publicatie, die u ook via onze website https://www.wshd.nl/bekendmakingen kunt terugvinden. U kunt deze ook komen inzien in het waterschapshuis aan de Handelsweg 100 te Ridderkerk, op werkdagen van 08.00 tot 17:30 uur. U kunt hiervoor een afspraak maken via het hieronder genoemde telefoonnummer.

Indienen zienswijze

Belanghebbenden en ingezetenen kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging zienswijzen over de ontwerp beleidsregel naar voren brengen. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling. U kunt uw zienswijzen schriftelijk sturen naar:

het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta

t.a.v. afdeling Bestuurlijke en Juridische Zaken

o.v.v. “zienswijze Stimuleringsregeling 2023”

Postbus 4103

2980 GC RIDDERKERK

Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met het waterschapsloket via telefoonnummer (0900) 2005005 (lokaal tarief).

U ontvangt een schriftelijke bevestiging van uw ingediende zienswijze. De ingediende zienswijzen worden beoordeeld en gekeken wordt of deze aanleiding geven om het ontwerp aan te passen. Vervolgens wordt de Stimuleringsregeling 2023 definitief vastgesteld en apart bekendgemaakt.

Naar boven