Bekendmaking en terinzagelegging van vastgesteld Projectplan Kadeversterking Lappenvoort-Oosterland

Het algemeen bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s heeft in de vergadering van 27 maart 2023 het Projectplan Kadeversterking Lappenvoort-Oosterland vastgesteld. Op de dag na de bekendmaking hiervan op 4 april 2023 wordt dit besluit van kracht en treedt het projectplan in werking.

 

Het projectplan Kadeversterking Lappenvoort-Oosterland beschrijft de aanpassingen die het Waterschap Hunze en Aa’s wil doen aan de waterstaatkundige en de waterhuishoudkundige inrichting rond de kaden van het waterbergingsgebied Lappenvoort-Oosterland. Het betreft de versterking van de bestaande waterkeringen om deze weer aan de geldende veiligheidseisen te laten voldoen.

 

Op het ontwerp projectplan zijn door vier indieners zienswijzen ingediend. De zienswijzen zijn behandeld en beantwoord in de Reactienota die ook op 27 maart 2023 is vastgesteld door het algemeen bestuur. Aangezien de zienswijzen voldoende konden worden beantwoord in de Reactienota gaven de zienswijzen verder geen aanleiding tot aanpassing van het ontwerp projectplan en is het projectplan ongewijzigd vastgesteld.

 

Terinzagelegging

 

Het vastgestelde projectplan en de vastgestelde reactienota liggen met ingang van 4 april 2023 met bijbehorende stukken gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken digitaal inzien in de hiernaast staande rubriek ‘Externe bijlagen’. Daarnaast kunt u de stukken ook inzien in het waterschapshuis, Aquapark 5 in Veendam op werkdagen tussen 09:00 en 16:00 uur. U kunt hiervoor een afspraak maken via (0598) 69 38 00.

 

Mogelijkheden voor beroep

 

Indieners van een zienswijze op het ontwerp projectplan en belanghebbenden kunnen gedurende de periode van terinzagelegging beroep aantekenen tegen de vaststelling van het projectplan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de rechtbank Noord-Nederland, Sector Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Op de vaststelling van een projectplan is afdeling 2, artikel 1.6a van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat de belanghebbenden reeds in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

 

Beroep schort de inwerkingtreding van het projectplan niet op. Vooruitlopend op de uitspraak op het beroep kan de belanghebbende wel een verzoek indienen bij de rechtbank tot (gedeeltelijke) opschorting van het plan.

 

Inlichtingen

 

Als u vragen heeft naar aanleiding van deze bekendmaking, kunt u contact opnemen met het waterschap (tel: 0598-693800; e-mail: waterschap@hunzeenaas.nl).

 

 

 

 

Naar boven