PUBLICATIE VOORNEMEN TOT VERKOOP

Bekendmaking van voornemen tot verkoop van een aan het waterschap toebehorende onroerende zaken

 

Objectinformatie

Percelen kadastraal bekend als vermeld in bijlage 1: hierna te noemen ieder voor zich ‘object’ of ‘objecten’.

Perceelgrootte alle objecten in totaal: ca. 12.09.84 hectare.

Een en ander zoals (schetsmatig) weergegeven in bijlage 2.

 

Voornemen tot aangaan verkoopovereenkomst

Waterschap Limburg (hierna verder te noemen: WL) is voornemens om de in de bijlage 1 genoemde objecten, te leveren aan de Stichting het Limburgs Landschap (hierna verder te noemen: koper) KvK-nummer 41076367, middels een verkoop. De verkoop maakt deel uit van een ruiling met koper.

 

Koper is de enige serieuze gegadigde

WL is van mening dat koper de enige serieuze gegadigde is die in aanmerking komt voor de aankoop van de objecten. Hiervoor zijn de hoofdredenen:

 

  • 1.

    Het betreft objecten met de bestemming water, dan wel natuur, met koper als omliggend/naastgelegen eigenaar. Voor het grootste deel betreft het snippers, ontstaan na reeds in het verleden uitgevoerde projecten (projecten Lingsforterbeek, schil van Montfort, Dubbroek Maasbree, Sarsven en de Banen). Middels de ruiling wordt de situatie kadastraal gecorrigeerd en /of één beheereenheid gecreëerd. Ook betreft het (verzande) overige watergangen, zonder agrarische functie met koper als naastgelegen eigenaar.

  • 2.

    Het perceel Wittem, B, 3950, gelegen nabij het Burggravervoetpad (ongenummerd), nabij de Geulweg te Wittem, kadastraal groot 10.290 m2, betreft de bestemming Agrarisch met Waarden met een Goudgroene natuurwaarde. Koper is omliggend eigenaar, zodat één beheereenheid van de natuur wordt gecreëerd. Tevens betreft het ruilgrond waardoor een toegangsweg bij de rioolwaterzuiveringsInstallatie (RZWI) te Simpelveld gemaakt kan worden door het Waterschapsbedrijf Limburg.

Gelet op het voorgaande is WL van oordeel dat op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het aangaan van de verkoopovereenkomst van de objecten, namelijk: koper. Ten overvloede wijzen wij u erop dat WL daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid heeft.

 

Vervaltermijn

Door deze voorgenomen transactie te publiceren en derden de kans te bieden om mee te dingen, beoogd WL open en transparant te handelen. Indien u daarom van mening bent dat u, net als koper, ook een serieuze gegadigde bent voor de aankoop van het object, dan wordt u verzocht uw verzoek tot aankoop schriftelijk en voorzien van een motivering aan WL kenbaar te maken. Uw verzoek dient u uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na publicatie per e-mailbericht kenbaar te maken aan vastgoed@waterschaplimburg.nl.

Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. WL en koper zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen.

WL publiceert dit voornemen in het Waterschapsblad en op https://www.waterschaplimburg.nl/actueel/bekendmakingen/. Met deze publicatie geeft WL uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Het feit dat een voornemen tot verkoop bekend wordt gemaakt, betekent niet dat WL al definitief tot overdracht besloten heeft. Ook betekent het niet dat met de beoogde koper al volledige overeenstemming is bereikt of dat zeker is dat die zal worden bereikt.

Bijlage 1: Lijst objecten met kadastrale aanduiding

Bijlage 2: Schetsmatige weergave van objecten

 

Roermond, 28 maart 2023

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg,

Namens deze:

Erik Keulers, secretaris-directeur

Patrick van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven