Waterschap Zuiderzeeland is van plan om recht van opstal te vestigen op een (gedeeltelijk) perceel t.b.v. gemeente Almere

 

Objectinformatie: Oude Landweg te Almere

Voornemen:  Vestiging zakelijk recht van opstal

Kadastraal bekend: gemeente Almere, sectie F nummers:

3113, groot ca. 17 m2

3490, groot ca. 51 m2

 

Waterschap Zuiderzeeland is van plan om een perceel grond uit te geven t.b.v. het vestigen van een bushalte en realiseren van een oversteekplaats. De vestiging van het opstalrecht vindt plaats op basis van de regels van het Grondzakenbeleid van het waterschap.

De vestiging van de bushalte en oversteekplaats dient het algemeen belang waardoor, in dit geval gemeente Almere, de meest geschikte partij is. Waterschap Zuiderzeeland geeft door deze publicatie uitvoering aan het (Didam)arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Wachttijd: 20 kalenderdagen

Waterschap Zuiderzeeland neemt na de datum van publicatie van het voornemen een wachttijd van 20 kalenderdagen in acht. Dit is een vervaltermijn. Na het verstrijken van de wachttijd, gaat Waterschap Zuiderzeeland over tot de vestiging van het recht van opstal aan de meest geschikte partij.

 

Uw reactie

Bent u van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor het recht van opstal op het genoemde perceel, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd, binnen de wachttijd van 20 kalenderdagen na publicatie, aan Waterschap Zuiderzeeland kenbaar maken.

 

Het waterschap maakt op basis van uw motivatie een afweging de zaak opnieuw in behandeling te nemen. U ontvangt binnen twee weken na sluiting van de reactietermijn schriftelijk bericht van Waterschap Zuiderzeeland over de beslissing en het vervolgtraject.

 

Hoe kunt u reageren?

Uw reactie stuurt u toe per e-mail aan afdeling Grondzaken via grondzaken@zuiderzeeland.nl. Vermeld in uw correspondentie altijd het zaaknummer.

 

Reageert u niet op tijd

Reageert u niet binnen de wachttijd van 20 kalenderdagen, dan vervalt de mogelijkheid om uw bedenkingen tegen ons voornemen te uiten. In dat geval voert het waterschap het voornemen uit zoals wij dat hierboven hebben vermeld.

 

Naar boven