Mededeling voornemen tot verhuur van grond in het buitengebied van de gemeente Stolwijk ten behoeve van het jachtrecht

 

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is voornemens om opnieuw een huurovereenkomst te sluiten, ten behoeve van het uitoefenen van de jacht, beheer en schadebestrijding op aan het hoogheemraadschap in eigendom toebehorende percelen, met een bij ons bekende jachtcombinatie. Dit jachtrecht maakt onderdeel uit van het zogenoemde jachtveld van deze jachtcombinatie en beslaat –onder meer– het buitengebied van de gemeente Stolwijk.

 

Locatie

Het onderhavige jachtrecht is gesitueerd in het buitengebied van de gemeente Stolwijk, met als plaatselijke omschrijving:

- de Bergvliet vanaf de Ree noordwaarts tot aan de Bilwijkerweg (met uitzondering van een eiland in de Bergvliet);

- de Reekade vanaf de Bergvliet tot aan de Provinciale weg;

- de Bilwijkerkade vanaf de Groeneweg 21 tot aan de Goudseweg;

- de Slingerkade vanaf de Provinciale weg ter hoogte van de Koolwijkse weg tot aan de tweede brug waar zich het fietspad naar Zuidbroek bevindt.

 

Dit jachtrecht omvat zeventien (17) kadastrale percelen, geheel dan wel gedeeltelijk, in het buitengebied van de gemeente Stolwijk met sectieletters A, C en D.

De totale grootte omvat ruim zeven (7) hectaren, welke percelen eigendom zijn van het hoogheemraadschap en aldus liggen binnen het werkgebied van deze jachtcombinatie.

 

Motivatie

Het hoogheemraadschap is voornemens een nieuwe zesjarige huurovereenkomst te sluiten, in aansluiting op de aflopende overeenkomst met dezelfde partij, en daarmee continuatie qua voorkóming van wildschade te waarborgen. Het hoogheemraadschap is van mening dat deze partij de enige serieuze gegadigde is voor het huren van de gronden ten behoeve van het jachtrecht gezien het feit dat geen andere partij binnen dat werkgebied de beschikking heeft over het wettelijk vereiste van minimaal veertig (40) hectare aaneengesloten bejaagbare percelen, waar genoemde zeventien (17) percelen –eigendom van het hoogheemraadschap– deel van uitmaken.

 

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot verhuur omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan dient u dit binnen twintig (20) dagen na deze publicatie kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan vastgoed@hhsk.nl onder vermelding van Bekendmaking 2023.02553. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de beoogde huurder zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst(en) zou worden opgekomen.

 

Met deze publicatie geeft het hoogheemraadschap uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Het feit dat een voornemen tot verhuur bekend wordt gemaakt, betekent niet dat het hoogheemraadschap al definitief tot verhuur besloten heeft. Ook betekent het niet dat met de beoogde huurder al volledige overeenstemming is bereikt of dat zeker is dat die zal worden bereikt

 

Naar boven