Projectplan ‘Aanbrengen voortstuwers, pompinstallatie en mitigerende maatregelen’ ingetrokken

 

De Algemene Vergadering van Waterschap Zuiderzeeland heeft op 7 maart 2023 als beslissing op bezwaar besloten het projectplan ‘Aanbrengen voortstuwers, pompinstallatie en mitigerende maatregelen’, vastgesteld op 30 maart 2021 door het college van Dijkgraaf en Heemraden, te herroepen en in te trekken.

 

Het ingetrokken projectplan, dat op basis van artikel 5.4 van de Waterwet is opgesteld, voorzag in de aanleg van het zogenaamde ‘voortstuwerspakket’, bestaande uit een voortstuwer in de Johannes Posttocht, een voortstuwer in de Hannie Schafttocht, een pompinstallatie in de Zuider-d-tocht en mitigerende maatregelen op enkele percelen langs de Urkervaart. Tegen het projectplan Waterwet zijn drie bezwaren ingediend. In de bezwarenprocedure heeft het waterschap het projectplan volledig heroverwogen. In de heroverweging zijn alle nieuwe feiten en omstandigheden meegenomen.

 

Tijdens de heroverweging is gebleken dat de actuele kostenraming niet past binnen de gestelde financiële kaders, het effect op de wateropgave is veranderd en de kosten-batenverhouding van de voortstuwers is gewijzigd sinds 2018. Er zijn geen andere maatregelen die het waterschap in het kader van ‘optimalisatie’ kan nemen tegen maatschappelijk verantwoorde kosten. Wel legt het waterschap de pomp in de Zuider-d-tocht aan. De behoefte aan deze pomp is mede ontstaan door aanpassingen aan het watersysteem.

 

Inzage

De bijbehorende stukken zijn te raadplegen op www.zuiderzeeland.nl/publicaties en via de bijlagen bij deze publicatie. Op verzoek wordt een afschrift van de bijbehorende stukken verstrekt.

 

Bezwaar tegen intrekken projectplan Waterwet ‘Aanbrengen voortstuwers, pompinstallatie en mitigerende maatregelen’

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking schriftelijk bezwaar maken tegen een projectplan bij het college van Dijkgraaf en Heemraden van Waterschap Zuiderzeeland, Postbus 229, 8200 AE Lelystad, onder vermelding van het betreffende projectplan.

 

Een bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat daarnaast ten minste:  de naam van de indiener; adres; dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden (motivering) van het bezwaar.

 

Voorlopige voorziening

Naast een bezwaarschrift kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de rechtbank worden ingediend. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Postbus 2035, 8203 AA Lelystad. Het is ook mogelijk dit verzoek digitaal in te dienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Kijk op de internetsite van de rechtbank voor de precieze voorwaarden, Voor het treffen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Projectplan pomp Zuider-d-tocht volgt

Voor de pomp in de Zuider-d-tocht wordt na intrekken van het huidige projectplan een nieuw projectplan opgesteld. Na vaststelling van het projectplan Waterwet staat hiertegen de mogelijkheid van bezwaar open.

 

Voor meer informatie kunt u een mail zenden aan voortstuwers@zuiderzeeland.nl

 

Naar boven