Mededeling voornemen tot verhuur van grond

 

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is voornemens om een huurovereenkomst aan te gaan voor het gebruik van grond aan een bij ons bekende partij.

 

Objectinformatie:

Plaatselijke omschrijving: gelegen aan de Bermweg 300 en 302 in Capelle aan den IJssel.

Kadastrale aanduiding: gemeente Capelle aan den IJssel, sectie A, nummer 7329 gedeeltelijk.

 

Naar het oordeel van het hoogheemraadschap is de beoogde huurder de enige serieuze kandidaat die in aanmerking komt voor de huur van deze grond omdat:

- het perceel direct grenst aan de percelen die bij de beoogde huurder in gebruik zijn;

- de beoogde huurder erfpachter is van de aangrenzende percelen;

- het betreffende perceel slechts toegankelijk is via de aangrenzende percelen; en

- het te verhuren perceel reeds door de rechtsvoorganger van de erfpachter van de aangrenzende percelen is ingericht als (particuliere) tuin en door deze werd gehuurd van het hoogheemraadschap.

 

Gelet op het voorgaande is het hoogheemraadschap van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de huur van deze grond.

 

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met dit voornemen tot verhuur omdat u meent daarvoor zelf als gegadigde in aanmerking te komen, dan dient u dit binnen twintig (20) dagen na deze publicatie kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht aan vastgoed@hhsk.nl onder vermelding van Bekendmaking 2023.02407. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de beoogde huurder zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst(en) zou worden opgekomen.

 

Met deze publicatie geeft het hoogheemraadschap uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Het feit dat een voornemen tot verhuur bekend wordt gemaakt, betekent niet dat het hoogheemraadschap al definitief tot verhuur besloten heeft. Ook betekent het niet dat met de beoogde huurder al volledige overeenstemming is bereikt of dat zeker is dat die zal worden bereikt.

Naar boven