Bekendmaking ontwerp-peilbesluiten Oudezijl en Garmerwolde-Rottegat

 

Op 21 februari 2023 heeft het Dagelijks Bestuur van waterschap Noorderzijlvest de peilbesluiten voor de peilgebieden Oudezijl en Garmerwolde-Rottegat in ontwerp vastgesteld.

 

Ontwerp-peilbesluit

Het waterschap is verantwoordelijk voor het peilbeheer in deze gebieden. Een peilbesluit legt het gewenste waterpeil van een gebied vast. In een peilbesluit staat ook wat de bandbreedte is van het in te stellen peil bij langdurige droge of natte omstandigheden. Vanwege bodemdaling door aardgaswinning zijn er nieuwe peilbesluiten nodig. De nieuw vastgestelde peilen sluiten aan bij de huidige peilen. Meer informatie leest u op www.noorderzijlvest.nl/peilbesluiten.

 

Terinzagelegging

De peilbesluiten liggen ter inzage vanaf vrijdag 3 maart 2023 tot en met vrijdag 14 april 2023 en zijn aan de linkerzijde op deze pagina in te zien.

 

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk hun zienswijze betreffende de ter inzage gelegde stukken indienen. U kunt een zienswijze sturen naar het Dagelijks Bestuur van waterschap Noorderzijlvest, Postbus 18, 9700 AA te Groningen onder vermelding van kenmerk en onderwerp: ‘Zienswijze ontwerp-peilbesluit Oudezijl’ of ‘Zienswijze ontwerp-peilbesluit Garmerwolde-Rottegat’.

 

Meer informatie

Voor meer informatie of vragen over dit onderwerp, kunt u contact met ons opnemen via het algemene telefoonnummer 050 - 304 8911 of een e-mail sturen naar peilbesluiten@noorderzijlvest.nl.

 

Naar boven