Bekendmaking van voornemen van verkoop van een perceel langs de Woltersumer Ae te Overschild (2306)

 

 

Het waterschap Hunze en Aa’s is van plan om met een partij een koopovereenkomst te sluiten. Het gaat om de verkoop van een strook grond langs de Woltersumer Ae in Overschild, van de percelen kadastraal bekend gemeente Slochteren, sectie W, nummer 104 en 115, groot ca 0.14.84 ha. De koper wil de grond gebruiken om zijn perceel te vergroten.

 

Enige serieuze gegadigde + motivering

Het waterschap is van mening dat er in dit geval sprake is van één serieuze belangstellende. De te verkopen grond grenst aan een perceel dat eigendom wordt van koper. Ook is de te verkopen grond al als één geheel in gebruik samen met het aanliggende perceel. Daarnaast is de koper de enige aanliggende (toekomstige) eigenaar van de te verkopen grond.

 

Het waterschap heeft voor de uitspraak van de Hoge Raad (Didam arrest – 26 november 2021) al gesproken met de eigenaar van het naastgelegen perceel over het ‘terug’ kopen van deze strook grond. Deze strook grond is in het verleden namelijk door het waterschap aangekocht voor het optimaliseren van de waterhuishouding van de Woltersumer Ae. Dit project is niet doorgegaan, waardoor het in de lijn ligt om dit perceel terug te verkopen aan de partij (of zijn rechtsopvolger) die destijds de strook grond aan het waterschap heeft verkocht.

 

Bent u ook belangstellende?

Bent u van mening dat het waterschap de strook grond niet kan verkopen, omdat u op basis van bovenstaande punten ook een serieuze belangstellende bent? Dan kunt u dit binnen 21 kalenderdagen na de datum van deze publicatie laten weten via e-mail vastgoed@hunzeenaas.nl onder vermelding van ‘2306 Verkoop stroken grond langs de Woltersumer Ae’.

Reacties die wij na 19 maart 2023 ontvangen, nemen wij niet meer in behandeling.

 

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u contact opnemen met een medewerker van het team vastgoed via e-mail: vastgoed@hunzeenaas.nl.

Naar boven