Vaststelling projectplan “Groote Molenbeek Wanssum” met bijbehorend besluit tot wijziging van de legger.

Bij besluit van 14 februari 2023 heeft het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg het projectplan Groote Molenbeek Wanssum vastgesteld. Uitvoering van het projectplan leidt tot een dienovereenkomstige aanpassing van de legger van Waterschap Limburg. Bij besluit van 14 februari 2023 is daarom tevens de legger gewijzigd.

 

Toelichting

Het plangebied is gelegen in de gemeente Venray en betreft de watergang Groote Molenbeek.

Het plan bevat maatregelen ten behoeve van verbetering van vismigratie en recreatief medegebruik, en betreft:

  • 1.

    Aanleg van een vis- en kanopassage, door aanpassing van de bestaande by-pass, om de kruid- en vuilvang;

  • 2.

    Aanleg van een kano-uitstapplaats.

De geplande werkzaamheden voor verbetering van de vismigratie worden uitgevoerd om nader invulling te geven aan de KRW verplichtingen.

 

Ontwerpprojectplan

Het ontwerpprojectplan met bijbehorende ontwerpbesluit tot wijziging van de legger heeft van 25 november 2022 tot en met 5 januari 2023 ter inzage gelegen met gelegenheid voor het indienen van zienswijzen. Er zijn geen zienswijzen ontvangen. 

 

Ter inzage

Het vastgestelde projectplan alsmede het besluit tot wijziging van de legger liggen van 23 februari 2023 tot en met 5 april 2023 ter inzage bij Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 te Roermond. Voor het inzien van de stukken dient vooraf een afspraak te worden gemaakt via onderstaand informatienummer.

 

Beroep

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden gedurende voornoemde termijn tegen het besluit tot vaststelling van het projectplan en/of het besluit tot wijziging van de legger beroep worden ingesteld bij de rechtbank Limburg, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Het betreft: - belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit; - belanghebbenden aan wie het redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit.

Tegen het besluit tot wijziging van de legger kan alleen beroep worden ingesteld voor zover daarbij de ligging van een beschermingszone is vastgesteld of gewijzigd.

Het beroepschrift dient te zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening van het beroep, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Het beroepschrift moet worden gericht aan Rechtbank Limburg, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, onder overlegging van een afschrift van het besluit. 

U kunt ook digitaal beroep instellen en een verzoek om voorlopige voorziening aanvragen bij genoemde rechtbank via https://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager Bart Starmans via telefoonnummer: +31 6 2502 7859 of via het e-mailadres: b.starmans@waterschaplimburg.nl. De besluiten zijn ook in te zien in de linkerkolom bij deze bekendmaking.

 

Het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg

 

ir. E.J.M. Keulers MMO, secretaris-directeur

drs. ing. P.F.C.W. van der Broeck, dijkgraaf

Naar boven