Projectplan waterwet Nieuwe Drostendiep fase 1 - rectificatie

Rectificatie bekendmaking projectplan waterwet Nieuwe Drostendiep fase 1

In de vergadering van 21 november 2023 heeft het dagelijks bestuur het projectplan waterwet Nieuwe Drostendiep fase 1 vastgesteld.

Het projectplan is bekendgemaakt in het Waterschapsblad van 8 december 2023 en vanaf die datum is de bezwaartermijn van 6 weken ingegaan.

 

Met deze rectificatie maken we bekend dat de einddatum van de bezwaartermijn op 8 december verkeerd is aangegeven. De bezwaartermijn loopt tot en met 19 januari 2024.

Onderstaand de aangepaste tekst.

 

Wat staat er in het projectplan waterwet Nieuwe Drostendiep fase 1?

Vanuit de Kaderrichtlijn Water (KRW) en het Natuurnetwerk Nederland (NNN) wordt gewerkt aan herinrichting en natuurontwikkeling van het Nieuwe Drostendiep. Dit is uitgewerkt tot een beek- dalbreed ontwerp. Op basis daarvan is een eerste ontwerp projectplan (fase 1) opgesteld.

 

Dit ontwerp projectplan handelt enkel over de maatregelen die op korte termijn daadwerkelijk worden uitgevoerd, na vaststelling van het ontwerp projectplan. Het ontwerp projectplan bevat de inrichting van het deelgebied Huismaten, de aanpassing van deelgebied Westerstroom en een deel van deelgebied Broeklanden. In het ontwerp projectplan is de meandering van het Nieuwe Drostendiep in het deelgebied Broeklanden niet opgenomen. De huidige ligging van het Nieuwe Drostendiep blijft daar vooralsnog gehandhaafd.

 

Documenten bekijken (ter inzage)

Het projectplan waterwet Nieuwe Drostendiep fase 1en de bijhorende documenten kunt u bekijken op de website van Vechtstromen via de volgende link: https://www.vechtstromen.nl/terinzage.

Alle stukken zijn in te zien, uitsluitend op afspraak, tijdens kantooruren bij waterschap Vechtstromen, Kooikersweg 1 te Almelo; maak een afspraak via telefoonnummer (088) 220 33 33 of via info@vechtstromen.nl

U kunt deze documenten bekijken met ingang van 8 december 2023 tot en met 19 januari 2024.

 

Vervolg

Bent u het niet eens met het projectplan? U kunt de rechtbank Overijssel (bestuursrechter) tot 20 januari 2024 laten weten dat u het niet eens bent met het projectplan. Dit heet beroep instellen. U kunt beroep instellen als het projectplan uw belangen raakt of tegen uw belangen ingaat. U bent dan een belanghebbende.

 

Beroep instellen

Als u de rechtbank wilt laten weten dat u het niet eens bent met het projectplan, dan moet u dat schriftelijk doen bij de rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. U moet daarbij de volgende gegevens vermelden:

  • a.

    uw naam en adres;

  • b.

    de datum (dagtekening);

  • c.

    de naam van het projectplan (het besluit);

  • d.

    waarom u het niet eens bent met projectplan (de gronden van uw beroep).

Op het projectplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u de rechtbank direct moet laten weten waarom u het niet eens bent met projectplan. Het indienen van een voorlopige reactie (pro forma) en deze later aanvullen is niet mogelijk. U kunt uw reactie niet meer aanvullen na 19 januari 2024.

 

U kunt ook digitaal uw reactie indienen bij de rechtbank via https://mijn.rechtspraak.nl/keuze. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Voor meer informatie kunt u de website van de rechtbank bezoeken: https://www.rechtspraak.nl/Orga- nisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Overijssel. U kunt ook met de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer 088 361 55 55.

Voor het indienen van uw beroep moet u een bedrag aan de rechtbank betalen (griffierecht).

 

Voorlopige voorziening

Als u bij de rechtbank beroep instelt stopt dit niet de uitvoering van het projectplan. Met een voorlopige voorziening vraagt u een voorlopige beslissing van de rechtbank als u de uitspraak van de rechtbank in de lopende procedure niet kunt afwachten vanwege een spoedeisend belang.

U kunt de voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel, Be- stuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. U moet daarbij de volgende gegevens vermelden:

 

  • a.

    uw naam en adres;

  • b.

    de datum (dagtekening);

  • c.

    wat het spoedeisend belang is;

  • d.

    wat de voorlopige voorziening volgens u moet inhouden.

Een voorlopige voorziening kunt u alleen vragen als u al beroep heeft ingesteld tegen het projectplan.

Voor het vragen van een voorlopige voorziening moet u ook een bedrag aan de rechtbank betalen (griffierecht).

 

Informatie

Voor meer informatie over het projectplan waterwet Nieuwe Drostendiep fase 1 kunt u ook bellen met het algemene telefoonnummer (088) 2203333 of een e-mail sturen aan info@vechtstromen.nl

Naar boven