Intrekken peilbesluit Gerverscop 2007 en peilbesluit Oudeland en Indijk 2007

Het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden,

gelezen het voorstel van het college d.d. 18 oktober 2022 met nummer DM 1910847;

gelet op:

  • -

    artikel 5.2 van de Waterwet;

  • -

    artikel 2.16 tot en met 2.18b van de Interim Omgevingsverordening provincie Utrecht;

  • -

    artikel 77 van de Waterschapswet;

 

Besluit:
  • 1.

    onder intrekking van peilbesluit Gerverscop 2007 d.d. 13-6-2008, en onder intrekking van peilbesluit Oudeland en Indijk 2007 d.d. 13-6-2008

  • 2.

    het peilbesluit Gerverscop, Oudeland en Indijk vast te stellen. [dit besluit is op dezelfde dag in een afzonderlijk waterschapsblad gepubliceerd]

 

Vastgesteld in de openbare vergadering van het algemeen bestuur van 21 december 2022.

Voorzitter, J.C.H. Haan

Secretaris, F.H.M. Apeldoorn

 

 

Vaststelling Peilbesluit Gerverscop, Oudeland en Indijk

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van het waterschap maakt bekend dat op 21 december 2022 door het Algemeen Bestuur van het waterschap het peilbesluit Gerverscop, Oudeland en Indijk, alsmede het bijbehorende inspraakrapport is vastgesteld.

 

Korte omschrijving peilbesluit

In een peilbesluit staat welk waterpeil het oppervlaktewater in een bepaald gebied heeft. Het waterschap heeft de inspanningsverplichting om dit peil te handhaven. Bij dit peilbesluit gaat het om het gebied tussen Gerverscop en Harmelen, gelegen in de gemeente Woerden in de provincie Utrecht. Er waren voor dit gebied twee aparte peilbesluiten; peilbesluit Gerverscop 2007 en peilbesluit Oudeland en Indijk 2007.

Bij de jaarlijkse actualiteitstoets zijn delen van het peilbesluit Gerverscop 2007 en het peilbesluit Oudeland en Indijk 2007 niet actueel bevonden. Omdat de twee gebieden waterhuishoudkundig inmiddels bij elkaar horen zijn twee aparte peilbesluiten niet meer nodig. Vandaar dat er één nieuw peilbesluit is gemaakt.

In dit nieuwe peilbesluit zijn de peilgebieden getoetst aan het huidige beleid en er is een passend peil gekozen conform de beleidsnota Peilbeheer 2019. Met de vaststelling van het peilbesluit Gerverscop, Oudeland en Indijk zijn het peilbesluit Gerverscop 2007 en peilbesluit Oudeland en Indijk 2007 ingetrokken en is het peilbesluit voor het gebied weer actueel. Hiermee voldoet het waterschap aan zijn wettelijk verplichting tot het opstellen en zorgdragen voor actuele peilbesluit.

Tijdens de inspraakperiode zijn drie zienswijzen binnengekomen. Deze zienswijzen zijn samen met de reactie van het waterschap opgenomen in het inspraakrapport (zie bijlage). Deze zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven om het peilbesluit aan te passen. Het ontwerp peilbesluit is dus ongewijzigd.

 

Stukken inzien

U kunt het besluit inclusief bijlagen van 11 februari 2023 tot en met 24 maart 2023 inzien op de website van het waterschap: www.destichtserijnlanden.nl/actueel/bekendmakingen en nieuw peilbesluit Spengen tot Oudeland-Indijk.

 

Beroep na vaststelling

Belanghebbenden kunnen van 11 februari 2023 tot en met 24 maart 2023, beroep instellen bij de rechtbank Midden Nederland, locatie Utrecht, postbus 16005, 3500 DA te Utrecht. Voor het indienen van beroep wordt griffierecht geheven. Het beroepschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via www.rechtspraak.nl.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Door het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening kan worden verzocht het besluit te schorsen. Het verzoek kan worden ingediend bij de Voorzieningenrechter bij voornoemde rechtbank. Ook hiervoor is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de achtste dag na deze bekendmaking (18 februari 2023).

 

Informatie

Meer informatie over het peilbesluit staat op de site van het waterschap, klik hiervoor op de link nieuw peilbesluit Spengen tot Oudeland-Indijk. Voor meer informatie over het peilbesluit kunt u contact opnemen met Susan Graas, senior projectleider planvorming en peilbesluiten, via 030 – 209 7010 of e-mail susan.graas@hdsr.nl.

 

Houten, 10 februari 2023

Naar boven