Bekendmaking definitief besluit op projectplan maatregelen tegen wateroverlast op bedrijventerrein Vosdonk

 

Het algemeen bestuur heeft op 20 december 2023 het projectplan ‘Maatregelen tegen wateroverlast op bedrijventerrein Vosdonk’ definitief vastgesteld.

 

Achtergrond

In 2008 en 2009 zijn er in de zomer hevige buien geweest in Etten-Leur. Hierbij is ernstige wateroverlast en -schade ontstaan op het bedrijventerrein Vosdonk. De gemeente Etten-Leur en waterschap Brabantse Delta hebben daarom besloten maatregelen te nemen om de kans op en de omvang van ernstige wateroverlast in de toekomst sterk te verminderen.

 

Beoogd effect

 

Het projectplan maakt het mogelijk dat de benodigde maatregelen kunnen worden uitgevoerd om het watersysteem weer te laten voldoen aan het Nationaal Bestuursakkoord Water. Met de voorgestelde maatregelen zal bij hevige buien het water van het bedrijventerrein Vosdonk en omgeving deels worden opgevangen. Dit doen we door:

  • 1.

    Het verbreden van watergangen;

  • 2.

    De aanleg van (deels) nieuwe watergangen;

  • 3.

    Het optimaliseren en/of vergroten van waterberging.

 

Naast het opvangen van het water zorgen we ervoor dat het water snel wordt afgevoerd doordat we:

 

  • 1.

    Kades van watergangen en –partijen ophogen;

  • 2.

    Nieuwe duikers aanbrengen;

  • 3.

    Bestaande duikers verruimen;

  • 4.

    Stuwen aanpassen;

  • 5.

    Nieuwe (hemelwater-)overstorten aanbrengen;

  • 6.

    Bestaande (hemelwater-)overstorten aanpassen.

     

     

Hiermee wordt voorkomen dat het industrieterrein bij een heftige regenbui opnieuw onderwater komt te staan en schade aan de omgeving wordt veroorzaakt.

 

Plan inzien en instellen van beroep

 

Het projectplan en alle stukken die daarbij horen liggen vanaf nu voor een periode van zes weken ter inzage op het kantoor van waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5 in Breda. De stukken zijn in te zien op werkdagen van 09.00 tot 16.00 uur. De stukken die ter inzage liggen zijn ook als bijlage aan deze bekendmaking toegevoegd.

 

Belanghebbenden kunnen gedurende zes weken vanaf de dag na bekendmaking beroep instellen stellen bij de rechtbank (link). Voor het indienen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Tegen de uitspraak van de rechtbank kan vervolgens hoger beroep worden ingediend bij de Raad van State.

 

Op dit projectplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing Dit betekent dat de belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Belanghebbenden wordt verzocht in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Het instellen van pro-forma beroep is niet mogelijk.

 

Contact

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jorrit van der Sluis via telefoonnummer 06 214 35531 of de e-mail j.van.der.sluis@brabantsedelta.nl.

 

 

 

 

 

Naar boven