Bekendmaking uitnodiging tot inschrijving pacht van los land (7:397 lid 1 BW)

 

 

 

Waterschap Brabantse Delta nodigt belangstellenden uit in te schrijven voor de pacht van het volgende perceel:

- Object Nispen, Nispenseweg; kavel los land, landbouwgrond, kadastraal bekend gemeente Roosendaal en Nispen, sectie R, nummer 398, groot circa 01.89.99 hectare.

Inschrijving is voorbehouden aan belastingplichtigen van Waterschap Brabantse Delta.

 

Waterschap Brabantse Delta vindt het belangrijk dat de in pacht uitgegeven gronden duurzaam worden beheerd. Verpachting zal om die reden geschieden aan de hoogstbiedende voor de gehele kavel, waarbij tevens de duurzaamheidsscore van de biedende partij in acht wordt genomen volgens de methodiek van het Groen Ontwikkelfonds Brabant. Dit houdt in dat bij de gunning ook wordt meegewogen of de potentiële pachter aantoonbare inspanningen doet voor een beter waterbeheer, verbetering van de bodemkwaliteit en versterking van de biodiversiteit. Met een hoge duurzaamheidsscore wordt de kans op gunning vergroot.

De duurzaamheidsscore wordt bepaald aan de hand van certificaten. Het gaat daarbij om bestaande certificaten, die de bedrijven eerder al hebben ontvangen en die op het moment van inschrijving geldig zijn. Om de certificaten te kunnen laten meewegen met uw bieding, dient de potentiële pachter de stukken waaruit het certificaat blijkt met de bieding mee te zenden.

Voor een uitgebreide toelichting op de duurzaamheidsscore verwijzen wij u naar de bijgesloten uitleg.

 

Verpachting zal plaatsvinden overeenkomstig artikel 7:397 lid 1 BW voor een periode van maximaal 24 maanden. Na een jaar of na afloop van de pachtperiode zal door het waterschap worden beoordeeld of en in hoeverre opnieuw kan worden verpacht. Indien het waterschap hiertoe besluit zal de pachter van het voorgaande jaar, zonder hernieuwde inschrijving, tegen gelijke pachtvergoeding voorkeur genieten tenzij deze zich, naar het oordeel van het waterschap, niet als een goed pachter heeft gedragen. In principe zal dezelfde pachter 3 maal achtereenvolgens een pachtperiode van 2 oogstjaren kunnen pachten, waarna opnieuw een openbare inschrijving zal plaatsvinden.

 

Inschrijvingen dienen uiterlijk op woensdag 10 januari 2024 18:00 uur in het bezit te zijn van het waterschap, Bouvignelaan 5 te Breda. De enveloppen worden op donderdag 11 januari 2024 13:00 uur geopend ten kantore van het waterschap.

 

Brochure, inschrijfvoorwaarden- en formulier en nadere informatie is te verkrijgen via www.pachtbank.nl. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de medewerkers van de afdeling ‘Vastgoed’ van het waterschap, bij voorkeur via e-mailadres vastgoed@brabantsedelta.nl of anders via het algemene telefoonnummer 076 564 10 00.

 

 

 

Bijlage: - Uitleg duurzaamheidsscore

 

 

Waterschap Brabantse Delta

Bouvignelaan 5, 4836 AA Breda,

Postbus 5520, 4801 DZ Breda

T 076 564 10 00, F 076 564 10 11

E info@brabantsedelta.nl, I www.brabantsedelta.nl

Naar boven