Terinzagelegging ontwerp ‘Waterbodembeleidsplan (revisie in kader van de invoering van de Omgevingswet)’

Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft in zijn vergadering van 19 december jl. het waterbodembeleidsplan vastgesteld.

 

Wat staat er in het waterbodembeleidsplan?

Welke taken en bevoegdheden hebben wij als waterschap bij waterbodembeheer? Waarom en wanneer dient er gebaggerd te worden? Waar dient bij het voorbereiden en uitvoeren van baggerwerk rekening mee te worden gehouden? Wat kan en mag er met vrijkomende baggerspecie? De antwoorden op deze vragen zijn van belang om onze verantwoordelijkheid voor een goed functionerend (regionaal) watersysteem in te vullen. Omdat wij het belangrijk vinden om zowel binnen het waterschap als naar buiten toe te laten zien hoe wij invulling geven aan het algehele waterbodembeheer hebben we een waterbodembeleidsplan.

 

Waarom wordt het waterbodembeleidsplan aangepast?

Door de komst van de Omgevingswet in 2024 hebben zich diverse ontwikkelingen voorgedaan die van invloed zijn op ons waterbodembeleid. Om daarop te anticiperen hebben we het waterbodembeleidsplan aangepast. Naast een aantal (beperkte) inhoudelijke wijzigingen zijn met name de verwijzingen naar wettelijke regelingen veranderd door de komst van de Omgevingswet, het Besluit activiteiten leefomgeving en onze Waterschapsverordening.

 

Inzien van het waterbodembeleidsplan

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 20 december 2023 tot en met 31 januari 2024 in het waterschapshuis, Stedumermaar 1 in Groningen. Voor toelichting op de stukken raden wij u aan een afspraak te maken met de heer M. (Marc) Bethlehem. Tevens zijn de stukken digitaal in te zien.

 

Zienswijzen

Belanghebbenden kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode van de terinzagelegging een zienswijze indienen bij het Dagelijks bestuur van Waterschap Noorderzijlvest op het ontwerp ‘waterbodembeleidsplan’. Dit kan schriftelijk door een brief te sturen aan het Dagelijks Bestuur van Waterschap Noorderzijlvest, Postbus 18, 9700 AA Groningen of per e-mail naar info@noorderzijlvest.nl

Bellen kan ook (tel. 050 – 304 8911) om een afspraak te maken of om mondeling uw zienswijze te delen. Onze contactpersoon is: Marc Bethlehem (Beleidsmedewerker Vergunningverlening en Handhaving/Waterbodems).

 

Naar boven