Ontwerp-projectplan Waterwet Bleekerloop

Inzagetermijn van 21 december 2023 tot en met 1 februari 2024

 

Het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas heeft op 19 december 2023 het ontwerp-projectplan Waterwet Bleekerloop vastgesteld.

Maatregelen

Dit projectplan Waterwet gaat over de aansluiting van de Bleekerloop op de Voordeldonkse Broekloop. Het waterschap is voornemens de aansluiting van de Bleekerloop op de Voordeldonkse Broekloop te verleggen naar direct benedenstrooms bij stuw 287D. Daarbij komt in de Bleekerloop een nieuwe stuw om het waterpeil te reguleren. Deze maatregelen dragen bij aan het verminderen van de kans wateroverlast in het gebied langs de Bleekerweg, en aan het vasthouden van water in de Voordeldonkse Broekloop. Het projectgebied ligt in de gemeente Asten nabij de dorpskern van Heusden waar de Bleekerloop in de Voordeldonkse Broekloop uitmondt. Stuw 287D ligt tussen de wegen ‘Pannenhoef’ en ‘Bluijssens Broekdijk’.

Inzage

De voorgenomen maatregelen zijn uitgewerkt in het ontwerp-projectplan Bleekerloop. Het projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen op werkdagen van 09.00-17.00 uur ter inzage op de volgende locatie: Pettelaarpark 70, 5216 PP ’s-Hertogenbosch. Het projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tevens als bijlage bij deze bekendmaking opgenomen.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zienswijzen indienen tegen dit ontwerpbesluit. Zienswijzen kunnen zowel schriftelijk als mondeling worden ingediend. Zienswijzen kunnen via info@aaenmaas.nl ingediend worden onder vermelding van zaaknummer 188288. Ook is er de mogelijkheid om uw zienswijze door middel van het invullen van een digitaal formulier via onze website in te dienen: https://eloket.aaenmaas.nl/nxt/f/4012 . Houd hiervoor uw DigiD bij de hand. Deze heeft u nodig.

 

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch.

 

Wilt u mondeling uw zienswijze indienen? Neem dan vóór 2 februari 2024 contact op met de hierna genoemde projectleider.

 

Van uw zienswijze en de reactie daarop van het dagelijks bestuur wordt een nota van zienswijzen opgesteld. In deze nota van zienswijzen kunnen uw persoonsgegevens worden vermeld. Wij verzoeken u in uw zienswijze uitdrukkelijk aan te geven of u bezwaar heeft tegen vermelding van uw persoonsgegevens.

Wilt u meer weten?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de adviseur watersysteem Carlo Nooijen. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-39 35 11 88 of per mail cnooijen@aaenmaas.nl. U kunt ook contact opnemen met de junior projectleider Daan Seuntjens op telefoonnummer 06-38 21 84 71 of per mail dseuntjens@aaenmaas.nl.

 

’s-Hertogenbosch, 21-12-2023

Naar boven