Ontwerp Projectplan Waterwet Domeinweg

Het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijssel Delta maakt bekend dat het Ontwerp Projectplan Waterwet Domeinweg in ontwerp is vastgesteld op 5 december 2023.

Aanleiding

Het watersysteem in het gebied rondom de Domeinweg is verouderd en voldoet niet meer aan de normen. We willen het daarom robuuster en toekomstbestendiger maken, voor onder andere de landbouw. Dit betekent dat we water kunnen vasthouden en afvoeren op de momenten dat dit nodig is. Zo zijn we beter voorbereid tegen wateroverlast of droogte.

Locatie

Het projectgebied Domeinweg ligt ten noordwesten van Hoogeveen op de flank van de ‘Fluitenberg’. In het westen vormt het Echtenerveld de grens en in het noordoosten de Boerenveensche Plassen. De A28, met afslag Fluitenberg, doorkruist het projectgebied in verticale richting.

Plan

Het ontwerpprojectplan beschrijft de maatregelen voor de Domeinweg. De opgaven bestaan uit het creëren van waterbergingen, het verbreden van watergangen en het plaatsen en aanpassen van een aantal stuwen. Daarnaast worden laaggelegen percelen opgehoogd om wateroverlast te voorkomen. Verder worden beheer- en onderhoudsknelpunten opgelost zodat watergangen beter onderhouden kunnen worden.

Mogelijkheid om uw mening te geven

Het ontwerpbesluit ligt met ingang van donderdag 21 december 2023 gedurende zes weken (tot en met donderdag 01 februari 2024) ter inzage. Het ontwerpbesluit is digitaal te bekijken via het digitale publicatieblad op www.officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen aan deze publicatie (zie linker kolom).

Het ontwerpbesluit ligt fysiek ter inzage op het waterschapskantoor, Dokter Van Deenweg 186 te Zwolle. Gedurende genoemde periode kunnen ingezetenen en belanghebbenden een zienswijze over de ontwerpbesluiten indienen. Dit kan naar keuze schriftelijk of mondeling.

Schriftelijke zienswijzen worden gericht aan het dagelijks bestuur van het Waterschap Drents Overijsselse Delta, Postbus 60, 8000 AB, Zwolle, of worden digitaal ingediend met het daarvoor beschikbare formulier via de link Zienswijze indienen | Waterschap Drents Overijsselse Delta (wdodelta.nl).

Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze binnen genoemde termijn kunt u uiterlijk woensdag maandag 25 januari 2024 een afspraak maken met Omgevingsmanager Sjoukje Rikkerink, tel. 088-2331200. Voor eventuele andere informatie over het ontwerpbesluit kunt u ook contact opnemen met haar.

Vervolg

Het dagelijks bestuur stelt een reactienota vast waarin ingediende zienswijzen van een reactie zijn voorzien. Degenen die een zienswijze hebben ingediend krijgen de reactienota toegestuurd. Het projectplan wordt, al dan niet met wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen, definitief vastgesteld door het algemeen bestuur van het waterschap. Het vastgestelde projectplan wordt bekend gemaakt in het Waterschapsblad.

Naar boven