Ontwerpbesluit betreft het lozen van mogelijk verontreinigd hemelwater

Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 20 april 2023 een aanvraag ontvangen om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet (Wtw). De aanvraag betreft het lozen van mogelijk verontreinigd hemelwater afkomstig van de bodembeschermende voorziening van loslocaties. De lozing van het afvloeiend hemelwater afkomstig van perceel D2430 te Hoogkerk (Groningen) vindt nadat deze een olieafscheider heeft doorlopen plaats op de Pannekoektocht.

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen van 20 december 2023 tot en met 30 januari 2024 ter inzage bij het waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1 in Groningen.

Ter inzage Het ontwerpbesluit en ligt van 19 december 2023 tot en met 30 januari 2024 ter inzage bij het waterschap Noorderzijlvest, Stedumermaar 1 in Groningen.

Coördinatie Door de aanvrager is tevens een aanvraag ingediend bij de provincie Groningen voor een vergunning op grond van de Wabo. De aanvragen worden gecoördineerd en behandeld door de Omgevingsdienst Groningen.

Zienswijzen Gedurende bovenstaande periode kunt u zienswijzen mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij het Dagelijks Bestuur. U kunt verzoeken uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Te zijner tijd kunt u beroep instellen als u eerder zienswijzen heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit of als u kunt aantonen dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat was.

Hoorzitting U kunt gedurende bovenstaande periode tevens verzoeken om een hoorzitting over het ontwerpbesluit. Met vertegenwoordigers van het Dagelijks Bestuur en (eventueel) de vergunningaanvrager kunt u dan spreken en eventueel mondeling zienswijzen indienen.

Vragen?

Heeft u nog vragen over het ontwerpbesluit? Neemt u gerust contact op met Iris Nijhof van team Vergunningverlening en Handhaving, te bereiken via telefoonnummer 050-3048911 of e-mailadres i.nijhof@noorderzijlvest.nl.

 

Naar boven