Ontwerp-projectplan Wijboschbroek

Inzagetermijn van 15 december 2023 tot en met 26 januari 2024.

 

Het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas heeft op 5 december 2023 het ontwerp-projectplan Wijboschbroek vastgesteld.

Maatregelen

Voor het herstel van de natte natuurparel Wijboschbroek worden op korte termijn een aantal maatregelen getroffen die gericht zijn op: vernatting van het gebied door het vasthouden van water en het zo veel mogelijk buiten houden van gebiedsvreemd water.   

 

De volgende maatregelen aan waterstaatswerken worden beoogd:

  • -

    Verondiepen, dempen en afdammen van watergangen;

  • -

    Egaliseren van rabatten;

  • -

    Aanleg en vervanging van kunstwerken (m.n. stuwen);

  • -

    Opzetten streefpeilen oppervlaktewater in watergangen.

Inzage

Het ontwerp-projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen op werkdagen van 09.00-17.00 uur ter inzage op de volgende locatie:

  • Pettelaarpark 70, 5216 PP ’s-Hertogenbosch.

 

Het ontwerp-projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn tevens als bijlage bij deze bekendmaking opgenomen. Meer informatie over het project vindt u op www.aaenmaas.nl/wijboschbroek.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zienswijzen indienen tegen dit ontwerpbesluit. Zienswijzen kunnen zowel schriftelijk als mondeling worden ingediend.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch. Zienswijzen kunnen ook via info@aaenmaas.nl ingediend worden onder vermelding van zaaknummer 189593. Ook is er de mogelijkheid om uw zienswijze door middel van het invullen van een digitaal formulier via onze website in te dienen: https://eloket.aaenmaas.nl/nxt/f/4012 . Houd hiervoor uw DigiD bij de hand. Deze heeft u nodig. 

Wilt u mondeling uw zienswijze indienen? Neem dan vóór 26 januari 2024 contact op met de hierna genoemde projectleider.

 

Van uw zienswijze en de reactie daarop van het dagelijks bestuur wordt een nota van zienswijzen opgesteld. In deze nota van zienswijzen kunnen uw persoonsgegevens worden vermeld. Wij verzoeken u in uw zienswijze uitdrukkelijk aan te geven of u bezwaar heeft tegen vermelding van uw persoonsgegevens.

Wilt u meer weten?

Voor vragen kunt u contact opnemen met projectleider Peter Buster. Deze is bereikbaar op telefoonnummer 06-55 68 66 13 of per mail pbuster@brabant.nl. Ook kunt u contact opnemen met medewerker gebiedsontwikkeling Sjoerd Oomen. Deze is bereikbaar op telefoonnummer 06-22 28 57 94 of per mail soomen@aaenmaas.nl.

 

’s-Hertogenbosch, 15 december 2023

Naar boven