Bestuursvergadering 19 december 2023

 

Agenda van de openbare vergadering van het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van Waterschap Zuiderzeeland op dinsdag 19 december 2023 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

 

U kunt bij de vergadering aanwezig zijn op de publieke tribune of deze rechtstreeks via internet volgen: www.zuiderzeeland.nl/livestream.

 

Op de agenda staan o.a. de volgende punten:

 

- Deelname Groeiplan Watertechnologie (besluitvormend)

Waterschap Zuiderzeeland heeft met de andere waterschappen in Oost-Nederland en partners een subsidieaanvraag ingediend bij het Nationaal Groeifonds. Onder de titel Groeiplan Watertechnologie willen we bijdragen aan de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologie voor de beschikbaarheid van (schoon) water. De vervolgstap is het vaststellen van twee samenwerkingsovereenkomsten.

 

- Hoger energieverbruik door veel neerslag (besluitvormend)

De grote hoeveelheid neerslag in het najaar (en eerdere natte periodes in het jaar), leidt bij de gemalen tot hogere energiekosten om het peilbeheer op orde te houden. Hiervoor wordt een begrotingswijziging voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Jaarlijks valt gemiddeld 850 millimeter regen, dit jaar verwacht het KNMI 1.079 millimeter (20% hoger).

 

- Werkplan Rekenkamercommissie (beeldvormend)

De Rekenkamercommissie van Waterschap Zuiderzeeland (RKC) stelt ieder jaar een werkplan op. In dit werkplan staat het overzicht van de dat jaar op te pakken onderzoeksonderwerpen. De basis voor het werkplan wordt besproken met het bestuur. Vervolgens stelt de RKC, rekening houdend met de wensen van het bestuur en de onderzoekstechnische (on)mogelijkheden, het werkplan vast.

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn te bekijken op www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken.

 

Naar boven