Terinzagelegging ontwerp Participatieverordening van waterschap Zuiderzeeland

Het college van Dijkgraaf en Heemraden heeft in zijn vergadering op 5 december 2023 besloten de participatieverordening ter inzage te leggen. Naar verwachting dient 1 januari 2024 de Omgevingswet in werking, deze wet vraagt van overheden dat zij een participatieverordening hebben. Voorliggend participatieverordening geeft invulling aan deze wet.

Deze verordening geeft de juridische kaders en richtlijnen waarbinnen participatie kan plaatsvinden en regelt hoe belanghebbenden minimaal betrokken worden in de voorbereiding van beleid of uitvoering.

Inzage

U kunt de documenten inzien bij de receptie van het waterschapshuis, Lindelaan 20 te Lelystad, op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur. U kunt de participatieverordening en de bijbehorende stukken digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen als ‘Bekijk documenten’ aan deze publicatie (zie linker kolom).

Zienswijze

De participatieverordening ligt zes weken ter inzage, van 11 december 2023 tot en met 21 januari 2024. Iedereen kan gedurende deze tijd een zienswijze indienen.

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze digitaal via d.vangool@zuiderzeeland.nl. U kunt deze ook sturen naar Waterschap Zuiderzeeland, Postbus 229, 8200 AE Lelystad, onder vermelding van ‘Zienswijze Participatieverordening’.

De zienswijze bevat minimaal: uw naam en adres, de redenen waarom u een zienswijze indient en de datum waarop u de zienswijze indient.

Na indiening ontvangt u een ontvangstbevestiging. Op basis van de ontvangen zienswijzen stellen we een reactienota op. Hierin nemen we de zienswijzen op en geven we aan of de zienswijzen leiden tot aanpassing van het definitieve participatieverordening. Mede op basis van de inspraakreacties stelt de algemene vergadering de verordening vast.

Naar boven