Besluit van 30 november 2023 tot vaststelling van het tijdstip van inwerkingtreding van delen van de Waterschapsverordening Delfland

Dijkgraaf en hoogheemraden

 

Gelet op:

 

  • -

    artikel 2.5 Omgevingswet

  • -

    artikel 12.2 Waterschapsverordening Delfland

Overwegende dat:

 

  • -

    Dijkgraaf en hoogheemraden op grond van artikel 12.2 Waterschapsverordening Delfland bevoegd zijn de datum voor inwerkingtreding van afzonderlijke hoofdstukken van de Waterschapsverordening Delfland vast te stellen

  • -

    De Omgevingswet op 1 januari 2024 inwerking treedt

Besluit:

 

De Waterschapsverordening Delfland treedt in werking met ingang van 1 januari 2024, of zoveel later als de Omgevingswet in werking treedt, met uitzondering van Hoofdstuk 10 van deze verordening.

Aldus besloten in de vergadering van 30 november 2023,

Dijkgraaf en hoogheemraden,

secretaris

ir. P.C. Janssen

dijkgraaf

dr. P.H.W.M. Daverveldt

Toelichting  

Met dit besluit wordt het tijdstip van inwerkingtreding van de Waterschapsverordening Delfland vastgesteld op 1 januari 2024 of zoveel later als de Omgevingswet in werking treedt.

 

De Waterschapsverordening Delfland is vastgesteld door de Verenigde Vergadering op 29 september 2022.

 

Op 24 oktober 2023 en 30 november 2023 is het Wijzigingsbesluit Waterschapsverordening Delfland 2023 genomen.

 

In overeenstemming met artikel 12.2 van de (gewijzigde) Waterschapsverordening Delfland wordt de datum van inwerkingtreding van de Waterschapsverordening Delfland door dijkgraaf en hoogheemraden vastgesteld. De datum van inwerkingtreding kan voor verschillende hoofdstukken afzonderlijk worden bepaald. De Waterschapsverordening Delfland treedt op 1 januari 2024 tegelijk met de Omgevingswet in werking, of zoveel later als de Omgevingswet in werking treedt, met uitzondering van hoofdstuk 10 van de Waterschapsverordening Delfland.

Naar boven