Publicatie van het voornemen tot ruil van een perceel te Raalte, in het kader van project Nieuwe Wetering benedenloop

Locatie

De ruiling betreft een perceel grond die worden omsloten door de Velnerallee, Wechterwolt en Assendorperdijk.

 

Kadastraal perceel: Gemeente Wijhe, Sectie B, nummer 2562 ter grootte van circa 0.46.95 ha.

 

Didam-arrest

In het kader van juridische ontwikkelingen en verschuivingen is duidelijk geworden dat een overheid gehouden is om voorgenomen grondtransacties te publiceren, zodat iedereen daar kennis van kan nemen. Dit voornemen is bedoeld om aan derden kenbaar te maken dat het waterschap tot ruiling van het hiervoor genoemde perceel over gaat, omdat het waterschap van mening is dat in dit geval sprake is van de meest geschikte en serieuze gegadigde.

 

Enige serieuze gegadigde

Doel van de ruiling met de bij het waterschap bekende wederpartij is dat hierdoor de realisatie van het project de Nieuwe Wetering benedenloop mogelijk wordt gemaakt en de hieraan ten grondslag liggende KRW-doelen als zijnde natuurvriendelijke oevers en een stapsteen. Met de ruiling wordt uitvoering gegeven aan deze KRW-opgaven binnen het project de Nieuwe Wetering benedenloop. Daarom is het waterschap van mening dat de bij haar bekende wederpartij de meest geschikte en serieuze gegadigde is op basis van objectieve, redelijke en toetsbare criteria, ten behoeve van de ontwikkeling van het project als voornoemd.

 

Vervaltermijn

Indien u zich niet kunt verenigen met de voorgenomen ruiling, dan dient u dit uiterlijk binnen 20 dagenna datum van deze publicatie kenbaar te maken door middel van een gemotiveerd bericht per mail, te richten aan grondzaken@wdodelta.nl, onder vermelding van “Voornemen tot ruiling Nieuwe Wetering benedenloop”. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht om in of buiten rechte op te komen tegen de ruiling en/of om daarop een vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Het waterschap en de bij haar bekende wederpartij worden onredelijk benadeeld indien na voornoemde termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst zou worden opgekomen. De termijn van 20 dagen moet daarom worden beschouwd als een vervaltermijn. Voor vragen kunt u ook bij onderstaand contactpersoon terecht.

 

Ruud Pol, adviseur grondzaken

 

Email: grondzaken@wdodelta.nl

 

Telefoon: 088-2331200

Naar boven