Ontwerp-projectplan Herinrichting Hooge Raam en Halsche Beek

Inzagetermijn van 6 december 2023 tot en met 17 januari 2024

 

Het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas heeft op 5 december 2023 het ontwerp-projectplan Herinrichting Hooge Raam en Halsche beek vastgesteld.

Maatregelen

De Hooge Raam en Halsche Beek zijn waterlopen die liggen tussen de dorpskernen van Zeeland, Langenboom en Escharen.

We leggen hier in totaal ruim 150 hectare natuur aan. We gaan onder andere bossen aanplanten, maar we herstellen ook de historische steil randen door oude hoogteverschillen weer zichtbaar te maken in het landschap. Tegelijkertijd liggen er langs de beek landbouwgronden waarvoor een robuust watersysteem gunstig is. Dit houdt in dat er goed ingespeeld moet kunnen worden op peilschommelingen als gevolg van klimaatverandering (voldoende water bij droogte en niet te veel water bij flinke buien). Daarom krijgt de beek over een lengte van 5 kilometer weer een natuurlijke vorm. We gaan de beek o.a. verleggen en licht laten slingeren door de natuurlijke laagtes van het beekdal. Het water krijgt zo meer de ruimte en stroomt door een beter profiel voor natte situaties.

Inzage

Het ontwerp-projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen op werkdagen van 09.00-17.00 uur ter inzage op de volgende locatie:

Pettelaarpark 70 ’s-Hertogenbosch.

Het ontwerp-projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken zijn ook als bijlage bij deze bekendmaking opgenomen. Voor meer informatie over het project verwijzen we u naar www.aaenmaas.nl/hoogeraam

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder zienswijzen indienen tegen dit ontwerpbesluit. Zienswijzen kunnen zowel schriftelijk als mondeling worden ingediend.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA ’s-Hertogenbosch. Zienswijzen kunnen ook via info@aaenmaas.nl ingediend worden onder vermelding van zaaknummer 192277. Ook is er de mogelijkheid om uw zienswijze door middel van het invullen van een digitaal formulier via onze website in te dienen: https://eloket.aaenmaas.nl/nxt/f/4012 . Hou hiervoor uw DigiD bij de hand. Deze heeft u nodig.

 

Wilt u mondeling uw zienswijze indienen? Neem dan vóór 17 januari 2024 contact op met de hierna genoemde projectleider.

Van uw zienswijze en de reactie daarop van het Dagelijks Bestuur wordt een nota van zienswijzen opgesteld. In deze nota van zienswijzen kunnen uw persoonsgegevens worden vermeld. Wij verzoeken u in uw zienswijze uitdrukkelijk aan te geven of u bezwaar heeft tegen vermelding van uw persoonsgegevens.

Wilt u meer weten?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de projectleider Joost Jansen. Deze is bereikbaar op telefoonnummer 073-615 8261 of per mail via joostjansen@aaenmaas.nl. U kunt ook contact opnemen met de junior projectleider Sjoerd Oomen. Deze is bereikbaar op telefoonnummer 06-22285794 of per mail via soomen@aaenmaas.nl. 

 

Benieuwd hoe het gebied rondom de Hooge Raam en Halsche Beek er in de toekomst uit gaat zien? Kom dan naar de inloopbijeenkomst om het plan in te zien en stel vragen aan het projectteam. De bijeenkomst is op maandag 11 december 2023 tussen 16:00 en 20:00 uur in ‘t Dorpshuus in Escharen (Meester Bongaardsweg 2).

 

’s-Hertogenbosch, 6 december 2023

Naar boven