Bestuursvergadering 23 november 2023

 

Agenda van de openbare vergadering van het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van Waterschap Zuiderzeeland op donderdag 23 november 2023 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

U kunt bij de vergadering aanwezig zijn op de publieke tribune of deze rechtstreeks via internet volgen: www.zuiderzeeland.nl/livestream.

 

Op de agenda staan o.a. de volgende punten:

 

- Begroting 2024 en Meerjarenraming 2025-2027 (besluitvormend)

Om ons gebied leefbaar te houden moeten we investeren. Dat betekent dat de waterschapsbelasting in de toekomst zal blijven stijgen. In de periode 2024-2027 werkt Waterschap Zuiderzeeland onder andere aan versterking van de dijken, het verbeteren van de waterkwaliteit en het renoveren, verduurzamen en uitbreiden van de zuiveringsinstallaties. Om zo inwoners en bedrijven te beschermen tegen overstromingen en te voorzien van schoon en voldoende water. Ook verkennen we waar de grenzen van het watersysteem liggen. We bereiden ons voor op ontwikkelingen als het groeiende aantal huishoudens en de klimaatverandering. De Algemene Vergadering wordt gevraagd de begroting, meerjarenraming en de tarieven voor 2024 vast te stellen.

 

- Collegeplan 2023-2027 (besluitvormend)

Het collegeplan geeft invulling aan de ambities uit het Bestuursprogramma ‘Verbinden en koers houden’. Het bevat de extra accenten ten opzichte van de reguliere, doorlopende Begroting en Meerjarenraming (2024-2027). Daarbij ligt de focus op een toekomstbestendig waterschap. Lopende trajecten worden doorgezet, zoals de uitvoering van de klimaataanpak, afvalwaterstrategie, waterbeschikbaarheid, biodiversiteit, informatiestrategie en energiestrategie. Een aantal van deze trajecten vraagt op onderdelen extra aandacht, zoals de aanpak van verontreinigingen en waterbeschikbaarheid. Ook blijven we vroegtijdig en actief adviseren over het waterbelang aan onze omgeving, waarbij we opgaven als het verbeteren van de waterkwaliteit en klimaatadaptatie meenemen. Een ander accent is verbinden met de omgeving en inbreng uit de samenleving gebruiken om ons werk steeds verder te verbeteren.

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn te bekijken op www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken.

 

Naar boven