Voornemen om Procedureverordening schadevergoeding waterschap Hunze en Aa’s 2024, de Beleidsregel schadevergoeding kabels en leidingen waterschap Hunze en Aa’s 2024 en de Beleidsregel schadevergoeding bergingsgebieden waterschap Hunze en Aa’s 2024 vast te stellen

 

Het waterschap Hunze en Aa’s is van plan om één verordening en twee beleidsregels vast te stellen:

- de Procedureverordening schadevergoeding waterschap Hunze en Aa’s 2024;

- de Beleidsregel schadevergoeding kabels en leidingen waterschap Hunze en Aa’s 2024; en

- de Beleidsregel schadevergoeding bergingsgebieden waterschap Hunze en Aa’s 2024.

In de Procedureverordening schadevergoeding staan regels over de te volgen procedure bij het indienen van een verzoek om nadeelcompensatie. In de Beleidsregel schadevergoeding kabels en leidingen staat omschreven hoe het waterschap omgaat met schade als gevolg van het verleggen van kabels en leidingen als gevolg van de aanleg of wijziging van waterstaatswerken door of namens het waterschap. In de schadevergoeding bergingsgebieden staat omschreven hoe het waterschap omgaat met schade als gevolg van gecontroleerde inundatie van bergingsgebieden.

Waarom publiceert het waterschap dit bericht?

Met dit bericht laat het waterschap u weten dat er door de vaststelling van de verordening en de twee beleidsregels misschien iets voor u verandert. U kunt reageren als u het niet eens bent met het voornemen om de verordening en de beleidsregels vast te stellen.

Wilt u reageren op het ontwerp?

U kunt vanaf de dag waarop de ontwerpverordening en de twee ontwerpbeleidsregels ter inzage zijn gelegd, gedurende zes weken mondeling of schriftelijk reageren op het voornemen als dit tegen uw belangen ingaat. Dit heet het indienen van een zienswijze. De ontwerpverordening en de ontwerpbeleidsregels zijn bij deze elektronische bekendmaking gevoegd. In deze periode kunt u ook de ontwerpverordening en de ontwerpbeleidsregels bekijken in het waterschapshuis aan het Aquapark 5 te Veendam. Voor informatie over het bekijken van de documenten of andere vragen kunt u ook bellen. Dit kan via het telefoonnummer 0598 693 800. Het waterschap bekijkt alle reacties bij het nemen van het definitieve besluit. Op de website van het waterschap leest u hoe u een zienswijze indient.

 

 

 

Naar boven