Bekendmaking ontwerp Eerste partiële herziening Waterschapsverordening waterschap Brabantse Delta 2024

 

Het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta maakt het volgende bekend.

 

Besluit

Het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft op 7 november 2023 het besluit genomen tot vaststelling van het ontwerpbesluit ‘Eerste partiële herziening Waterschapsverordening waterschap Brabantse Delta 2024’.

 

Achtergrond 

Het algemeen bestuur van waterschap Brabantse Delta heeft op 4 oktober 2023 de ‘Waterschapsverordening waterschap Brabantse Delta 2024’ vastgesteld. Bij het vaststellen van de ‘Waterschapsverordening waterschap Brabantse Delta 2024’ is per abuis artikel 5.56 inzake de meldplicht voor bepaalde soorten kleine grondwateronttrekkingen niet vastgesteld. Deze meldplicht is een belangrijk onderdeel van het aangepaste grondwaterbeleid dat beoogd wordt. Met deze partiële herziening wordt deze omissie hersteld.

 

Ontwerpbesluit Eerste partiële herziening Waterschapsverordening waterschap Brabantse Delta 2024

Aan de Waterschapsverordening waterschap Brabantse Delta 2024 wordt artikel 5.56 toegevoegd dat als volgt komt te luiden:

Artikel 5.56 Meldingsformulier

Onttrekkingen die voldoen aan artikel 5.52 tweede of derde lid moeten worden gemeld overeenkomstig het door het dagelijks bestuur vastgesteld formulier.

 

Ontwerpbesluit inzien en indienen van zienswijze

Het ontwerpbesluit ligt vanaf 24 november 2023 voor een periode van zes weken (tot en met 4 januari 2024) ter inzage en is als bijlage aan de bekendmaking toegevoegd. Zolang het ontwerpbesluit ter inzage ligt, is het mogelijk een zienswijze in te dienen. Hoe dit werkt is te lezen op onze website: Zienswijze indienen | Waterschap Brabantse Delta

 

Contact

Voor vragen over deze bekendmaking kunt u contact opnemen met het waterschap via 076 564 1000.

Naar boven