Notitie Reikwijdte en Detailniveau dijkversterking 20-3 Geertvliet Hekelingen

 

Op 21 november zijn de Notitie Reikwijdte en Detailniveau en de Nota Kansrijke Alternatieven behandeld door het college van dijkgraaf en heemraden (D&H) van het waterschap Hollandse Delta. D&H heeft besloten de stukken van donderdag 23 november 2023 tot en met 3 januari 2024 ter inzage. Belanghebbenden kunnen in deze periode een reactie geven. Dit kan telefonisch óf via een officiële zienswijze. De reactie wordt meegenomen in het proces om te komen tot het voorkeursalternatief (VKA).

Stand van zaken

Voordat de dijkverbetering 20-3 Geervliet – Hekelingen buiten wordt uitgevoerd, doorloopt het project verschillende fasen. Momenteel loopt de verkenningsfase. In september hebben wij alle mogelijke oplossingsrichtingen voor het versterken van de dijk gedeeld met belanghebbenden. Die oplossingsrichtingen zijn afgewogen door inhoudelijke experts. Bij deze afweging zijn reacties uit de omgeving meegenomen.

Ter inzage

 

  • 1.

    Op basis van de afweging (zeef 1 genoemd) zijn kansrijke alternatieven geselecteerd. De kansrijke alternatieven worden per gebied beschreven in een Nota Kansrijke Alternatieven (NKA).

  • 2.

    Naast het NKA is een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld. In deze notitie wordt beschreven op welke manier de milieu- en omgevingseffecten worden getoetst bij de selectie van het voorkeursalternatief (VKA).

Hoe dien ik een zienswijze in?

Op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) en de Nota Kansrijke Alternatieven (NKA) kunnen belanghebbenden van 23 november 2023 tot en met 3 januari 2024 hun zienswijze kenbaar maken.

Dit kan telefonisch of per mail direct aan het projectteam dijkversterking 20-3 Geertvliet-Hekelingen. Of u kunt een officiële zienswijze indienen.

Zienswijzen op het de NRD kunnen schriftelijk of mondeling worden ingediend. U kunt uw zienswijzen schriftelijk sturen naar:

 

College van Dijkgraaf en Heemraden,

Waterschap Hollandse Delta t.a.v. dijkversterking 20-3

Postbus 4103

2980 GC Ridderkerk

 

Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het projectteam dijkversterking 20-3 Geervliet-Hekelingen via het telefoonnummer 0900 2005005 of e-mailadres dijkversterkingsproject20-3@wshd.nl.

Contact

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met het projectteam dijkversterking 20-3 Geervliet-Hekelingen via Dijkversterkingsproject20-3@wshd.nl of 0900 2005005. Meer informatie over het project vindt u op de projectwebsite wshd.nl/dijkverbetering20-3.

 

Ridderkerk, 21 november 202

J. Bonjer, dijkgraaf

V. Bergsma, secretaris-directeur

Naar boven