Waterschap van plan om nieuwe stuw aan te leggen bij Vorchten

 

 

Waterschap Vallei en Veluwe is van plan om een projectplan vast te stellen voor de aanleg van een nieuwe stuw in de Oeverwalwetering, in de buurt van de Kerkweg (huisnummer 30).

Een projectplan is een besluit van het waterschapsbestuur over het aanleggen of veranderen van wateren, dijken of van stuwen.

De aanleg van de nieuwe stuw komt voort uit het Peilbesluit Terwolde dat pas is vastgesteld.

In het peilbesluit staat onder meer dat het peilvak in deze omgeving moet worden gesplitst. Een peilvak is een gebied waarin het waterpeil op een bepaalde hoogte wordt gehouden.

Het splitsen van het peilvak zorgt voor meer vasthouden van water en een hogere landbouwkundige productie. Met de nieuwe stuw houden we het waterpeil op de gewenste hoogte.

Het waterschap maakt eerst een ontwerp voor het projectplan, daarop kunt u reageren. Daarna komt er een definitief projectplan.

Het ontwerp voor het projectplan (Projectplan Stuw Vorchten P5098) vindt u hiernaast bij Externe bijlagen.

 

Uw reactie/de plannen bekijken

U kunt van dinsdag 21 november 2023 tot en met maandag 1 januari 2024 reageren op het ontwerp van het projectplan. Dit heet het indienen van een zienswijze.

Ook kunt u in deze periode de papieren versie van het ontwerp komen bekijken. Dat kan tijdens openingstijden op het Waterschapshuis, Steenbokstraat 10 te Apeldoorn: elke werkdag na telefonische afspraak (055) 5 272 911.

Indien gewenst kunnen wij het projectplan ook naar u toesturen via e-mail. In dat geval kunt u een e-mail sturen naar JvanNoord@Vallei-Veluwe.nl.

Na de reactieperiode stelt het waterschap het definitieve projectplan vast. Degenen die een reactie geven, krijgen daarover bericht van het waterschap.

Bij dit besluit passen we afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht toe. Daarin staat de procedure voor het indienen van een zienswijze.

Wie kan er reageren?

Reageren kan natuurlijk altijd, maar een formele zienswijze geven kan alleen als u belanghebbende bent. U kunt belanghebbende zijn als u bijvoorbeeld woont of grond in eigendom hebt, dicht bij de plaats waar de stuw wordt gebouwd.

 

Inhoud van uw reactie

In uw reactie kunt u bijvoorbeeld aangeven wat u van het projectplan vindt of wat u wilt dat er aangepast wordt. Vermeld verder uw naam, adres en woonplaats.

 

Hoe kunt u reageren?

Het liefst ontvangen wij uw zienswijze via het digitale formulier op https://www.vallei-veluwe.nl/formulieren/zienswijze-plan-nieuwe-stuw-vorchten/.

Lukt het niet via dit formulier? Zend uw zienswijze dan per mail naar info@vallei-veluwe.nl. Neem als onderwerp: Zienswijze stuw Vorchten, ter attentie van de heer J. van Noord.

U kunt uw zienswijze ook schriftelijk (per brief) of mondeling indienen.

Een schriftelijke zienswijze stuurt u aan Waterschap Vallei en Veluwe, ter attentie van de heer. J. van Noord, Postbus 4142, 7320 AC Apeldoorn.

Een mondelinge zienswijze kan telefonisch of op kantoor:

  • Voor een telefonische zienswijze kunt u contact opnemen met het team Juridische Zaken.

  • Voor het geven van een mondelinge zienswijze op kantoor vragen wij u om van te voren telefonisch een afspraak te maken met het team Juridische Zaken.

 

Privacy

Waterschap Vallei en Veluwe gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met uw persoonsgegevens. Wij houden ons daarbij aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens door het waterschap kunt u vinden in onze privacyverklaring, deze vindt u op https://www.vallei-veluwe.nl/algemeen/privacy/.

 

Vragen

Voor vragen over het project kunt u contact opnemen met de heer J. van Noord (projectleider), telefoonnummer (055) 5 272 911.

Voor vragen over de procedure of voor juridische vragen kunt u contact opnemen met de heer J. Doude van Troostwijk, telefoonnummer (055) 5 272 911.

 

Apeldoorn,

Het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe

drs. ing. K.A. Blokland,

secretaris

mr. S.H.M. Ornstein MCPm,

dijkgraaf

Naar boven