Aanvraag watervergunning (koepelvergunning) voor het uitvoeren van watergerelateerde werkzaamheden, in het gebied Zuidas, kantooradres Strawinskylaan 59 1077XW, Postbus 202, 1000AE Amsterdam - AGV - WN2023-006454

Bij het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) is een watervergunning aangevraagd voor het uitvoeren van watergerelateerde werkzaamheden, in het gebied Zuidas, kantooradres Strawinskylaan 59 1077XW Amsterdam. Waternet behandelt deze aanvraag namens AGV.

Deze aanvraag is ontvangen op 27-10-2023 en geregistreerd onder zaaknummer WN2023-006454

Toelichting

De Directie Zuidas vraagt voor watergerelateerde werkzaamheden in het totale gebied Zuidas een watervergunning aan bij het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV). Door middel van een koepelvergunning wil Zuidas een groot deel van het watergerelateerde werk binnen het gebied Zuidas de komende 10 jaar laten vergunnen. De gebiedsontwikkeling van Zuidas is ver gevorderd, in grote lijnen is duidelijk hoe het gebied zal worden ingericht. Dat betekent ook dat het binnen het gebied gelegen watersysteem al grotendeels is aangelegd en de definitieve situatie gedetailleerd is ontworpen. Het eindbeeld is bekend en biedt een robuust watersysteem in de Zuidas.

Inzien van de stukken

De aanvraag met de bijbehorende stukken is digitaal in te zien. Onder Extra informatie (linker kolom) klikt u op Bekijk documenten waar u de bestanden kunt downloaden.

Informatie

Tegen de aanvraag kunt u geen bezwaar indienen. Dit kan pas nadat er een besluit is genomen op de aangevraagde watervergunning. We publiceren de verleende watervergunningen.

Zienswijze geven

Tot 6 weken na 08-11-2023 kunt u ons laten weten wat u van de aangevraagde vergunning vindt. Dit kan schriftelijk of mondeling. Stuur uw zienswijze naar: Het dagelijks bestuur van AGV/Waternet, afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving, Postbus 94370, 1090 GJ Amsterdam. Vermeldt u hierbij het zaaknummer.

Hebt u vragen over dit onderwerp?

Neem dan contact op met klantenservice Waternet, telefoonnummer 0900-9394 (normale belkosten). Als u daarbij het zaaknummer vermeldt, kunnen wij u sneller helpen.

Naar boven