Bestuursvergadering 30 oktober 2023

 

Agenda van de openbare vergadering van het algemeen bestuur (Algemene Vergadering) van Waterschap Zuiderzeeland op maandag 30 oktober 2023 vanaf 13.30 uur in het Waterschapshuis, Lindelaan 20 in Lelystad.

 

U kunt bij de vergadering aanwezig zijn op de publieke tribune of deze rechtstreeks via internet volgen: www.zuiderzeeland.nl/livestream.

 

Op de agenda staan o.a. de volgende punten:

- Renovatie AWZI Almere (beeldvormend)

Onze grootste afvalwaterzuiveringsinstallatie AWZI Almere moet gerenoveerd en toekomstbestendig worden. Het doel daarbij is het afvalwater duurzaam verwerken, de hoeveelheid slib verminderen en waardevolle grondstoffen produceren. Denk aan biogas uit slibgisting dat we geschikt maken voor het verwarmen van woningen en het terugwinnen van CO2 voor de kassenteelt. 

- Bestuursrapportage 2023 (besluitvormend)

De bestuursrapportage is een voortgangsrapportage over het lopende jaar. Het geeft per programma (o.a. Waterveiligheid, Voldoende/gezond water en Schoon/gezuiverd water) inzicht in de stand van zaken. Specifiek wordt ingegaan op de afwijkingen ten opzichte van de begroting 2023. De voortgang wordt weergegeven aan de hand van de maatregelen.

- Laadinfrastructuur Versterking IJsselmeerdijk (besluitvormend)

De versterking van de IJsselmeerdijk willen we emissiearm uitvoeren. Dat houdt in dat de uitstoot van o.a. CO2 en stikstof door de uitvoeringswerkzaamheden zo laag mogelijk blijft. Dit doen we vanuit de klimaatdoelen van Zuiderzeeland en om de benodigde vergunningen te krijgen. Het bestuur besluit over de aanleg van een laadinfrastructuur om de inzet van elektrisch materieel mogelijk te maken.

 

Spreekrecht voor iedereen

Tijdens deze vergadering kunnen inwoners gebruikmaken van het spreekrecht. Kijk hiervoor op www.zuiderzeeland.nl/spreekrecht.

 

Stukken ter inzage

De agenda en vergaderstukken zijn te bekijken op www.zuiderzeeland.nl/vergaderstukken.

 

Naar boven