Bekendmaking van het voornemen van het Waterschap Drents Overijsselse Delta tot het vestigen van een opstalrecht op een gedeelte van aan het waterschap toebehorende grond gelegen aan de Steinfurtstraat 14 te Zwolle

Op 22 juni 2023 heeft Waterschap Drents Overijsselse Delta (hierna: WDODelta) het voornemen bekend gemaakt om een gedeelte van het perceel grond, gelegen aan de Steinfurtstraat 14 te Zwolle, voor een periode van vijf jaar te verhuren aan de enige serieuze gegadigde, te weten H2-GO B.V (hierna: H2-GO), voor het plaatsen en exploiteren van een electrolyser. Als uitvloeisel van deze huurovereenkomst heeft WDODelta het voornemen een opstalrecht te vestigen, voor een periode van vijf jaar, ten behoeve van H2-GO voor deze electrolyser.

 

Naar aanleiding van de publicatie van 22 juni 2023, inzake de huurovereenkomst, hebben zich geen andere gegadigden gemeld. Gezien de koppeling tussen de huurovereenkomst en het voorgenomen recht van opstal is de conclusie van WDODelta dat er sprake is van één serieus gegadigde voor het opstalrecht, te weten H2-GO. Na het verstrijken van de termijn van vijf (5) jaar zal het perceel weer in de oude staat worden teruggebracht.

 

Denkt u desondanks dat u ook een geschikte en serieuze gegadigde bent?

 

Dan dient u dit kenbaar te maken door uiterlijk binnen 20 dagen, gerekend vanaf de dag van publicatie, een kort geding te starten bij de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle. Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding binnen voornoemde termijn, vervalt het recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen overeenkomst en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. Met het oog op de voortgang en het verkrijgen van duidelijkheid voor de betrokkenen, hanteren wij een termijn van 20 kalenderdagen. Deze termijn is een vervaltermijn.

 

Indien u een kort geding start, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen mede te delen, bij voorkeur door het per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding aan onderstaande contactpersonen. Voor vragen kunt u ook bij onderstaande contactpersonen terecht.

 

Nienke Oostermeijer, Adviseur Juridische Zaken

Aart de Ruiter, Contractmanager

 

E-mail: grondzaken@wdodelta.nl

Telefoon: 088-2331200

 

Naar boven