Bekendmaking besluit Inrichtingsmaatregelen Wendelnesseweg-Oost en Kruisvaart, Westelijke Langstraat

 

Waterschap Brabantse Delta maakt bekend dat de teammanager Vergunningen krachtens mandaat namens het dagelijks bestuur op 2 oktober 2023 het projectplan Waterwet Inrichtingsmaatregelen Wendelnesseweg-Oost en Kruisvaart, Westelijke Langstraat heeft vastgesteld.

 

Aanleiding

Dit projectplan Waterwet heeft betrekking op inrichtingswerkzaamheden aan het watersysteem aan de Wendelnesseweg-Oost en Kruisvaart in de Westelijke Langstraat, die tot doel hebben om de beoogde natuurontwikkeling op reeds door de provincie Noord-Brabant verworven percelen mogelijk te maken, door peilopzet tot het in het Peilenplan Westelijke Langstraat (2019) gedefinieerde natuurpeil mogelijk te maken. Daarmee dragen deze inrichtingsmaatregelen ook bij aan het behalen van de instandhoudingsdoelstellingen van het Natura 2000-gebied Langstraat. Tevens moeten de werken het mogelijk maken dat de aangrenzende, in particulier eigendom zijnde gronden, voldoende drooglegging behouden.

 

Ter inzagelegging

Het projectplan Waterwet, inclusief de bijbehorende stukken ligt vanaf 9 oktober 2023 gedurende zes weken ter inzage op het kantoor van het waterschap aan de Bouvignelaan 5 te Breda. Het projectplan Waterwet is in te zien op werkdagen van 9:00 uur tot 16:00 uur. Het projectplan Waterwet is digitaal in te zien als bijlage bij de officiële bekendmaking.

 

Bezwaarmogelijkheden met betrekking tot het besluit

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kunnen belanghebbenden tegen dit projectplan Waterwet een bezwaarschrift indienen. U leest hier meer over op onze website: Bezwaar maken | Waterschap Brabantse Delta.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Kockelkoren via e-mail westelijkelangstraat@brabantsedelta.nl of via telefoonnummer 076 564 10 00.

 

 

Naar boven