Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden - Start inspraak ontwerp-Peilbesluit Zeist

 

Het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden maakt bekend dat het ontwerp-Peilbesluit Zeist ter inzage ligt voor inspraak.

In een peilbesluit worden de oppervlaktewaterpeilen voor een gebied vastgesteld. Bij dit peilbesluit gaat het om Zeist-West en het landelijke gebied tussen Zeist en De Bilt, Utrecht Science Park, Bunnik en Driebergen. Het plangebied ligt in de gemeenten Zeist, De Bilt, Utrecht, Bunnik en Utrechtse Heuvelrug, in de provincie Utrecht.

Het huidige peilbesluit voor dit gebied, peilbesluit Groenraven-Oost, noordelijk deel (2008), is niet meer actueel. De peilgebieden zijn daarom getoetst aan het huidige beleid en er is een passend peil gekozen conform de beleidsnota Peilbeheer 2019. Dit wordt vastgelegd in een nieuw peilbesluit. Na vaststelling van het ontwerp-peilbesluit is het peilbesluit voor het gebied weer actueel. Ook zal dan het peilbesluit Groenraven-Oost, noordelijk deel (2008) worden ingetrokken. Hiermee voldoet het waterschap aan zijn wettelijke verplichting om actuele peilbesluiten op te stellen en hiervoor zorg te dragen.

 

Stukken inzien

Het ontwerp-peilbesluit ligt zes weken, van 2 oktober tot en met 12 november 2023, ter inzage.

Op de website van het waterschap (hdsr.nl/peilbesluitzeist) kunt u het ontwerp-peilbesluit en de daarbij behorende stukken digitaal inzien en/of downloaden. Ook kunt u de stukken inzien op het kantoor van het waterschap aan de Poldermolen 2 in Houten.

 

Inspraak en inloopavond

Tijdens de inzageperiode kunnen belanghebbenden reageren op de plannen. Dit kan schriftelijk en mondeling. Uw inspraakreactie dient uiterlijk 12 november 2023 ontvangen te zijn. Uw inspraakreactie kunt u richten aan het college van dijkgraaf en hoogheemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, postbus 550, 3990 GJ Houten, o.v.v. Inspraakreactie ontwerp-peilbesluit Zeist. U kunt uw inspraakreactie ook per e-mail sturen aan post@hdsr.nl. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kunt u een afspraak maken met projectleider Ben Jonkman, telefoon 030 – 209 7641.

Er wordt tijdens de inspraakperiode een inloopavond georganiseerd. Tijdens deze avond is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met het waterschap over het ontwerp-peilbesluit. Ook kunt u dan een inspraakreactie indienen. De inloopavond wordt georganiseerd op donderdagavond 12 oktober 2023. De praktische informatie over deze avond is te vinden op onze website (hdsr.nl/peilbesluitzeist).

Het waterschap informeert iedereen die inspreekt over de manier waarop de inspraakreactie in het peilbesluit is verwerkt. Dit gebeurt voordat het peilbesluit door het algemeen bestuur wordt vastgesteld.

 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met projectleider Ben Jonkman, telefoon 030 – 209 7641, e-mail ben.jonkman@hdsr.nl.

 

Houten, 2 oktober 2023

 

 

Naar boven